vrijdag 6 december 2019

Misschien kunnen we eens verder nadenken over het gegeven dat we allemaal als mensen uit dezelfde oerknal ontstaan zijn. Dus alle basisingrediënten die tijdens de oerknal naar builen werden geslingerd moeten in het hier en nu aanwezig zijn. Dat geld voor alle materiële zaken dat lijkt me duidelijk. En in de materie herkennen we dan een evolutie of een ontwikkeling in de tijd. Want die duur is nodig om dingen te veranderen, te ontwikkelen of samen te stellen. Relaties aan te gaan waardoor er weer nieuwe dingen kunnen ontstaan. Alle gebeurtenissen die met tijd en materie te maken hebben. Vanuit dat begin is ook ons brein ontwikkeld en daarmee ons denkvermogen. Ook zijn we met ons denken tot de ontdekking gekomen dat heel veel reacties en karakterstrukteren in de hersenen zijn opgeslagen. Emoties zijn in de hersenen terug te vinden en onze gedragingen worden door de hersenen aangestuurd. In feite allemaal motorische en materiële zaken. Zo zijn we door miljoenen jaren heen tot de mens geworden die we nu zijn. Allemaal puur realiteit. Ons denken, onze emoties het heeft allemaal bestaansrecht want het is er en komt uit de hersenen voort het is dus niet ongrijpbaar ook al lijkt het  zo maar het zijn dus allemaal fysieke en chemische processen die naar het schijnt ongrijpbare ideeën produceren . Ook al heeft de wetenschap nog niet alles ontdekt en antwoorden over de functiies van het brein. Het zijn allemaal; fysieke toestanden.

Terwijl ik dit zo zit te schrijven moet ik denken aan het ontstaansproces in een zwangerschap. In negen maanden tijd ontwikkelt zich uit een zaadje en een eitje een kompleet mens. Is het niet wonderbaarlijk. Het lijkt veel op het proces dat ik hierboven omschreef.

Maar hoe zit dat nu met dat bewustzijn. Komt dat zomaar uit het niets tevoorschijn als het niet in het brein gevonden kan worden? Wanneer worden we ons bewust. Is dat op het moment dat de hersenen iets herkennen en het oppikken? Hier dreig ik een beetje vast te lopen. Als er geen hersenwerking meer is, is er dan ook geen bewustzijn meer? Ontelbare bijna dood ervaringen die beschreven en onderzocht zijn./ o.a. door p[professor van Lommel beweren heel andere dingen.
https://pimvanlommel.nl/eindeloos-bewustzijn/

En komt dat bewustzijn ook uit het universum voort. Dat moet toch wel anders was het er toch niet, lijkt mij? Zou het in de oerknal aanwezig zijn gewest net eender als de bouwstoffen die er voor ons fysiek waren?

Er zijn zoveel vragen die we zelf op zouden kunnen lossen door ons diepere bewustzijn aan te boren

Als we dat inzien is er in de basis geen verschil tussen de kwaliteiten van het heelal en die van het individu.

Wat zou het mooi zijn als Religie zich meer bewust zou worden van de vreemde dekbeelden die ze op menselijke wijze opbouwden en als waarheden naar buiten brachten, als dogmatische waarheden die ons verstiken en als de wetenschap meer zou samenwerken met de nog niet onderzochte mogelijkheden van het bewustzijn die al zo rijk en duidelijk aanwezig zijn in persoonlijke ervaringen en onderzoekingen zoals de bijna dood ervari gen van professor van Lommel en andere wetenschappers die maar al te vaak afgewezen worden

Verder kom ik vaak tot de conclusie dat veel dogma s gebaseerd zijn op het richtlijnen geven om een goed mens te worden en  soms  zeer behulpzaam kunnen zijn maar naar de letter ook veel ellende kunnen veroorzaken.  Door daar critisch naar kijken kun je duidelijker zien  hoe aantrekking, afstoting en neutraliteit, het universele beginsel, een rol speelt in ons menszijn. Hoe het verworden is tot egoisme haat en onverschilligheid. Helaas zijn oorzaak en gevolg   verworden tot schuld en boete. Ze boezemen ons angst in waardoor we ons eigen functioneren niet meer onder ogen durven komen. Angst voor een opperwezen die we zelf creëerde omdat we onze eigen verantwoordelijkheid en angsten niet in de ogen durven zien.


Helaas





Terug naar:
https://magazijn.blogspot.com/p/een-universum-van-kwaliteiten.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...