woensdag 6 maart 2019

Boomstronk

Heel langzaam vergaat de boomstronk die nu al jaren in de heemtuin ligt. Eerder was er een gedeelte geschikt als bank en kon je erop zitten.

In 2010 was hij er al en in 2011 maakte ik deze opname.


Als je er dichtbij staat is hij immens groot. In 2012 Begonnen de zwammen er behoorlijk aan te knagen.


En dat proces ging steeds verder.






Kleine insecten, kikkers en padden vonden er een schuilplaats.



Heel langzamerhand wordt de boomstronk kleiner

Hij zal nog wel een tijdje ruimte kunnen geven aan het leven dat zich eronder afspeelt
Dit is de laatste opname die ik ervan nam. dit jaar.


We verbeelden ons vaak dat dingen zijn zoals ze zijn maar als je goed oplet weet je dat er helemaal niets is dat hetzelfde blijft.
Vergankelijkheid en verandering, dat hoort bij het leven. Soms moeilijk te bevatten maar het geeft ruimte aan vernieuwing en nieuw leven.

Kistje

Ik heb door de jaren heen al meerdere 'kistjes' versiert. Ze nemen nogal veel ruimte in en de kelder staat al zo vol met schilderijen. Ik werk tegenwoordig door platsgebrek gedwongen nog hoofdzakelijk op papier.
Nu zouden we een kistje maken bij het open atelier van de KWA die dit jaar 50 jaar bestaat. Tijdens de feestelijkheden willen ze daar een tentoonstelling aan wijden en krijgen alle (bijna 300) deelnemers een kistje waarop ze zich creatief uit kunnen leven. Het ziet ernaar uit dat het een heel interessante tentoonstelling gaat worden voor zover ik al heb waargenomen.

Mijn kistje is nu ook  klaar

Onder en bovenwereld.


Eindelijk

Mijn pannen kiepten regelmatig omver op de gaskookplaat. De standaardjes waarop ze boven de vlam stonden waren te smal en hadden maar 4 raakpunten. Doodeng wanneer er een hete pan met vet opstond waarvan de steel ook nog eens uitstak. Dus besloten we toch over te gaan op inductie.


Nou dat ging niet zonder tegenslagen. Op de zwarte platen die ik allemaal bekeek, had ik al ontdekt dat het voor mij niet makkelijk te zien was waar de aan en uitknop stond laat staan de taotale bediening. Dus we zochten er een uit in een showroom van Atag waar alles gedemonstreerd kon worden en waarop ik redelijk kon zien. Een die makkelijk te overzien was  als het aanstond met de verlichting werkend. Er moest een gecertificeerde aansluiting voor komen maar al bellend stonden  de installateurs bepaald niet te trappelen om het aan te leggen.

Uiteindelijk een goede bedrijf gevonden maar.... tijdens het leggen van de elektrische leiding klapte de monteur om met trap en al, bovenop de inductieplaat die wij met zorg hadden uitgezocht. De monteur mankeerde gelukkig niets maar de nieuwe glasplaat lag aan diggelen.

Eindelijk vandaag kwam een monteur van de Atag en het apparaat kwam weer helemaal in orde plus de hele eind installatie die hij meteen deed. Geweldig, alles nu eindelijk achter elkaar afgewerkt. Helemaal blij.

Ik maakte er een foto van maar kan er zelf niets op zien. Maar hij doet het wel 👌👍😊


Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...