maandag 8 november 2021

Het zuchtje van de schilder

 Vanmorgen hard gewerkt. Jaja. Zo kun je het noemen wanneer je op je oude dag gewoon hard aan je uit de hand gelopen liefhebberijen kunt werken. Dat zegt mijn  lief ook altijd. Hij is altijd hard aan het werk en ik ben druk. 😂 Maar vanmorgen ben ik  niet alleen maar druk geweest maar heb ook nog eens hard gewerkt. Schilderen wel te verstaan.

Iedere maand krijgen we een nieuw thema om te schilderen. Vorige maand ging het over licht en lichtval. Nu gaat het over twee grote schilders. Hopper en Rothko

Moeilijk te combineren zul je misschien denken maar het is verwonderlijk wat ik er allemaal van leer. Allereerst ben ik bezig geweest met kleuren in lagen op te bouwen waardoor er een gelaagdheid ontstaat en dan ook nog het vinden van kleurcombinaties. Het was heel bijzonder om te doen en gaf meer inzicht in hoe het werkt. Eerst was ik niet erg tevreden maar toen ik het werkstuk wat langer bekeek werd het steeds beter. Ja zo werkt dat het is goed als het niet verveelt en steeds interessanter wordt. Nou moet ik zeggen dat ik ook erg houd van het werk van Rothko.



En als ik dan naar Hoppers werk kijk dan boeit mij het meest de warme maar toch ook koele afstandelijkheid die ik altijd weer voel in zijn schilderijen en  Amerikaans aandoende  taferelen 

Nog maar eens spelen met een vlakverdeling en een gelaagdheid aan kleuren. Zo leuk en interessant om te doen. Eigenlijk zijn het allemaal geabstraheerde landschappen. Ik vind het prachtig om mooie overgangen in kleur te creëren en te zien waar spontaan de gelaagdheid naar boven komt.. Hopelijk is dat ook een beetje op de foto's te zien.



En dan maar eens aan de gang met een tafereeltje. Niet volproppen met alles wat ik in de werkelijkheid zie maar zoals ik het WIL zien. 

Ik schilderde een impressie van de ruimte waarin we aan het werk waren. Niet alle ezels en tafels en verfpotten maar een rustgevende ruimte in grote vlakken waarin de schilder doet wat hij wil en creëert wat hij kan.


Het zuchtje van de schilder



Niets meer aan doen zei Annemarie


Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...