zaterdag 29 mei 2021

Mooi rood is niet lelijk

Maar ja. ik vind alle rood niet mooi. Dit is bijvoorbeeld het fotootje dat uit mijn toestel komt rollen als ik een rode bloem fotografeer. Ik heb een goed toestel waar ik heel tevreden mee ben maar dit rood...!!! pffff

 En nou kan ik natuurlijk allerlei kunstgrepen toepassen om de kleur anders te maken of meer zoals ik het zou willen hebben . Want deze kleur vind ik totaal niet overeenkomen met de werkelijkheid. Maar ja, die werkelijkheid is zo wie zo niet te evenaren. Van de werkelijkheid is alleen maar een plaatsje te maken dat boeit of niet , dat vind  je mooi of niet.  

Nou dit vind ik dus in deze context een vreselijke kleur. 

En dan ga ik er mee aan het stoeien en maak er dit van. Ja je vindt het mooier of minder, maakt niet uit. Maar het schreeuw in ieder geval niet zo als de eerste foto.




Rustige vijver

 Het is rustig rondom de grote vijver in het Sonsbeek.



De mandarijneenden zijn in geen velden of wegen meer te bekennen en in vorige jaren was het soms een drukte van belang omdat er veel reigers in de bomen zaten te broeden. 

Nu zie ik enkele nesten in de bomen op het eiland maar ze worden dit jaar lang niet allemaal bewoond


 en er is weinig vliegverkeer. Een enkeling is aan het fourageren. 



Een eenzame meeuw vliegt langs de stille reigernesten


Ik wacht op een poetsende nijlgans tot hij zich zal schudden en de veren uitslaan maar 



 pas wanneer ik verder loop en achterom kijk voldoet hij aan mijn wensen. Te laat...
Want twee anderen vechten ondertussen even een meningsverschil uit. 




En dan is er nog die merel. Ik zag hem aan voor een dode boomtak. Ik denk dat ik het niet ver mis was.  Het is de vraag of hij de avond nog zal halen. Al bijna één geworden met het dode hout.


Als een laatste der Mohikanen laat de magnolia zich nog even zien 


En maakt dan plaats voor de overvloedige rodondendrons




Zo heeft alles zijn tijd en plek in de natuur. Daar mag de mens een beetje mee spelen maar uiteindelijk is alles en iedereen vergankelijk om plaats te maken voor het nieuwe leven. Dat is niet triest dat is schoonheid.

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...