maandag 18 juni 2012

De nieuwe tijd

Plotseling zag ik mezelf blogjes breien.

PTSD—Helpt mindfulness?

Tony King was een paar jaar geleden in het Jewel Heart centrum Nijmegen. Verschillende J.H. leden werkten mee aan zijn onderzoek.

Tony King en Hartmut Sagolla




In de onderstaande video vertelt hij over dit interessante project en zijn eigen ervaringen.



Facilitated by the Mind & Life Institute, the symposia brought together a diverse group of researchers and scholars from all over the word to "explore the correlates and consequences of contemplative practice."
In this video, King talks about his own experience with meditation and mindfulness, as well as what inspired him to involve mindfulness in his scientific research.


Een nachtje slapen

Wat moet ik schrijven, wat zal ik zeggen.
Zoveel informatie, zoveel om over na te denken.
Weet je wat...
Ik slaap er nog een nachtje over.


Witte Tara


een les retraite waarin Rimpoche meer uitleg gaf over hoe gebruik te maken van deze kwaliteit. Door de diepe onderlinge verbondenheid van alle levende wezens te leren zien en ook hun lijden te zien, ontstaat de sterke wens om hen te helpen vrij te worden van lijden. Met het ontwikkelen van compassie kun je ook eigen obstakels als hebzucht en gehechtheid overwinnen. Op die manier kan het mes aan twee kanten snijden. 

Het bijzondere aan Tara is dat haar compassie je ertoe kan brengen ook heel snel en vaardig te leren handelen ten behoeve van het welzijn van alle levende wezens.

Bij het mediteren op Tara in het Tibetaans Boeddhisme wordt veel gewerkt met visualisaties en licht, die je eigenlijk heel makkelijk kunt toepassen in je meditatie en die direct een heilzame en zuiverende werking hebben op de geest. 

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...