dinsdag 12 februari 2019

Girokantoor

Lang geleden, halverwege de jaren 60 woonde ik in een straat achter het girokantoor aan de Velperweg. We woonden in een bovenhuis en toen we er kwamen te wonen werd het Girokantoor gebouwd.

Toen het er nog niet stond keken we een heel eind weg omdat het in Arnhem heuvelachtig is. Naarmate de bouw vorderde ontnam het ons uitzicht en keken we tegen dat immense gebouw aan.
Ik herinner me nog toen het zo goed als klaar was, dat op een avond de lampen overal in de kantoor ruimten aangingen. Een zee van licht overspoelde onze huiskamer. Een heel aparte gewaarwording. Later waren we eraan gewend en was het allemaal normaal.

Gisteren reden we over de Velperweg om te gaan fotograferen in het Sonsbeek. Het zonnetje liet zich zien en ik had er zin in. Dus kwamen weer langs het oude girokantoor dat nu afgebroken wordt. Intussen 50 jaar later. Een halve eeuw. Onvoorstelbaar. De tijd lijkt ons door de vingers te vliegen.

Heel snel want we stopten voor het stoplicht, raampje opendraaien en gauw met 20 mm groothoek foto's gemaakt.






Ze staan erop

De nachtelijke werkstukken staan prachtig op het schilderrijenblog. Ben ik weer gelukkig👌😉😎

Ach weet je wat ik zet ze gewoon ook hieronder. Uiteindelijk heb ik ze niet voor niets niet met het telefoontje gemaakt en dat is niet niets. Met het echte fototoestel.





Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...