zaterdag 16 oktober 2021

Sfeerbeelden

 Er zijn zoveel beelden die ik voorbij zie komen waardoor ik me geinspireerd voel. En dan denk ik: zulke beelden wil ik ook proberen te maken. 

En dan ga ik aan het zoeken en bewerken en dan komt dit eruit. 




Oefenen en opmerken

Er zijn heel veel woorden die betrekking hebben op dingen die ik wil doen of maken. 
Vroeger zzat ik ceel achter de naaimachine en was mijn verlangen mooie kleding maken. Verlangen is een van die woorden. Het verlangen om iets moois te creëren of iets lekkers. Of het verlangen om een zinvol leven te leiden waardoor ik op zoek gaat naar wat voor mij zinvol is. 
Het leven kent zoveel verschillende facetten en als je een beetje nieuwsgierig bent kom je al gauw tijd te kort.  
Is het dan handig om je wat meer te beperken en de rest maar te laten liggen.?
In mijn Boeddhistische visie leerde ik werken met  fundamentele uitgangspunten en een overkoepelende motivatie.  Dat werkt voor mij. Ik verdwijn niet meer zo in de enorme hoeveelheid mooie en interessante dingen. Er komt wat meer rust in de chaos. En dat kan ik op mijn leeftijd zo goed gebruiken. Rust in de tent.

En druk dat ik daarmee benn 🤣

Schilderen bijvoorbeeld. Zo blij dat ik weer naar de schildergroep ga.  De opdracht was lichtval en ik had zoveel mooie lichtval in het Openluchtmuseum gezien. Allereerst die kwee peren. En aardige oefening

Maar toen ik ze in handen nam omdat iemand van de groep ze mee had genomen toen wekte dat mijn nieuwsgierigheid. Zou ik ook in staat zijn de structuur en vorm van dat prachtige fruit wat beter te kunnen pakken en dan ook nog een mooiere lichtval erop schilderen. Het oefenen houdt niet op. Ik leerde ook dat je zonder basis inzichten, en dat geld voor alles wat zich in dit leven manifesteert,  hoe iets werkt of in elkaar steekt niet tot de schoonheid kunt komen. Dat wat die de hele natuur in zich draagt en die nooit 100 % te evenaren js. Het verlangen om daarmee te blijven experimenteren blijft me boeien. En dat kan zich natuurlijk ook uiten in abstracte vormen en zo te proberen gevoelens tot uitdrukking te brengen.


Het zien van d schoonheid in alles waar het leven en de mens mee te maken heeft geeft me motivatie om zinvol te leven en dat te doen wat daarmee samen gaat.  



Maar ook door  te zien en op te merken waar en wanneer dingen negatieve uitwerkingen hebben in mijn eigen doen, laten en leven. Dan pas  is het pas mogelijk de zinvolle zaken te versterken. 

Met een open geest alles zien en opmerken /



Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...