dinsdag 9 maart 2021

Weerstanden.

 Ziezo  de stemwijzer gedaan en daar kwamen geen onverwachte resultaten uit.  

En voor mijn ov chipkaart die ik eigenlijk nooit gebruik verlenging aangevraagd omdat hij bijna verlopen is.  Nou en dat soort dingen regelen en lijsten invullen, daar heb ik zo' n hekel aan. Vreemd toch. Waar komt dat nu vandaan. Ik  zie wel de uitwerking die zulke weerstanden op mij hebben.  Al mijn energie verdwijnt wanneer er klussen liggente wachten waar ik geen zin in heb. Misschien een overblijfsel uit de tijd toen ik pas gescheiden was en ik iedere maand hetzelfde in moest vullen want ik wilde niet meer geconfronteerd worden met de gegevens van mijn ex en toch moest ik ze steeds weer invullen. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het daarvan daan komt. Na zoveel jaren lijkt me dat onmogelijk. 

Weerstanden hebben gewoon alles te maken met een eigenwilligheid waar ik liever aan beantwoord dan aan hetgeen waaraan ik volgens de regeltjes  moet beantwoorden omdat het leven er anders niet makkelijker op wordt. We ontkomen niet aan een bepaalde structuur van de maatschappij waarin we leven. Sommige zaken horen er gewoon bij. En er zijn altijd wel dingen die je liever wel of niet doet. Maar in die emotie, die weerstand voor bepaalde dingen daarin hoef ik me toch niet zo mee te laten nemen. 

Ik denk als ik op ga merken dat ik dat doe, mezelf er niet om veroordeel en denk wat dom, dat wil ik niet daar wil ik me niet aan ergeren, ja zo denken dat helpt niet heb ik al wel geleerd, maar gewoon kijken, opmerken en mezelf warme aandacht geven. Ook mezelf liefdevol benaderen Dan wordt er al wat meer energie op een fijnere manier ingezet en komen klussen die minder leuk zijn makkelijker klaar.

Ja daar ga ik op letten. In sommige andere dingen heeft het me al geholpen.  Iedere keer nieuwe stapjes.




Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...