vrijdag 10 september 2021

Uitlopers

En nu nog eens wat, ik had beloofd nog iets te laten zien van mijn aankomende avocadoboom waar ik het topje uithaalde volgens de gestelde regel van 30 cm. Eerlijk gezegd had ik er meer dan 30 cm uitgeknipt en vreesde het ergste. 




De top zette ik voor de zekerheid maar pij de stek van de passieplant in het water in de hoop dat er worteltjes aan zouden komen. Maar dat lijkt ijdele hoop.



Ik zit al een eeuwigheid te wachten op worteltjes aan de passie stek maar de avocadostek lijkt helemaal een troosteloos gebeuren. Alle afgevallen bladeren zitten al in de vuilnisbak en het laatste stukje kan er wel achteraan zo te zien. 

Maar wonder boven wonder. De getopte pit van de avocadoboom begint uit te lopen. Valt er toch tijdens  de eerste regenbu,i voor dit hopelijk mooie weekend, nog iets moois te melden. 




Kweeperen

Gisteren heb ik na maanden de haartjes weer eens laten fatsoeneren bij de kapper en als ik dan in de spiegel kijk is het een gelukje dat ik niet meer zo goed zie. Dan schrik ik niet meer zo van het vorderen der jaren.
Nou dat staat er toch netjes opgeschreven he.
Ik kijk toch liever naar iets anders ghaghagha

Deze kwee peren bijvoorbeeld. Die boom stond in het openluchtmuseum en zag ik voor ik een gevallen vrouw was. Zo mooi. Toen ik nog alleen woonde had mijn buurvrouw zo een boom in de tuin en de takken hingen over mijn tuin. Ik genoot er altijd van. 
Op een dag kwam ik thuis uit mijn werk en was hij op een afschuwelijke manier gesnoeid. Vreselijk. Ik herinner me hoe boos ik was van zoveel ondoordacht gehak in die prachtige boom met grote bloesems in het voorjaar en stralend gele peren in het najaar. Dus heb ik nu nog even extra genoten van de boompjes in het museum en de herinnering. 


Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...