zondag 21 juli 2019

Kan de mens veranderen

Alweer een hele tijd geleden dat ik iets in mijn Magazijn postte. Ik merk toch dat ik steeds minder behoefte heb om te schrijven en veel meer tijd en aandacht besteed aan het visuele. Zoals de fotootjes en het schilderen.

Ik heb niet zoveel nieuws te vermelden. In principe is alles al gezegd en gedaan en wat zal ik daar dan nog aan toevoegen. Wel geniet ik heel intens van alle beelden die mijn oog raken en die bewaar ik graag. De mooiste fotootjes zet ik dan op Facebook maar ook nu in Wordpress want daar heb ik nu een klein abonnement op genomen. En verder zit ik niet meer zo vaak achter de computer maar meer op de tablet.

Toch als ik nu even zo zit te tikken merk ik dat ik dat best heel leuk vind het is meer zo dat ik vind dat ik niets te melden heb. In het verleden heel veel overdenkingen geplaatst en ik lees nog steeds en verdiep me heel graag in Theosofie en boeddhisme maar ik vind dat iedereen zelf maar moet bedenken wat hij of zij met zijn of haar leven wil. Over spiritualiteit is overal van alles te vinden en te koop.

Momenteel lees ik een boek van Krishnamurti over Can Humanity Change?  Bijzonder interessant. Hij is in gesprek en op onderzoek naar verschillende vraagstukken die mij erg boeien. En op de tablet leest dat voor mij heel plezierig. De enkele Engelse woorden die ik niet kan plaatsen kan ik heel eenvoudig vertalen door de styluspen boven het woord te houden en zo lees ik er makkelijk doorheen. De onderwerpen en gedachtenstromen zijn al intensief genoeg dus ben ik heel blij met een makkelijke manier van vertalen.

Werkelijk een aanrader als je dieper wilt nadenken over Vrije wil, Het handelen, Liefde, Identificaties met het Zelf en Wat is waarheid. Niet eenvoudig en meestal hersenkrakers. Heerlijk om je in te verdiepen.

Heeee geweldig, ik vond het voor de liefhebber op internet. De link?

https://the-eye.eu/public/WorldTracker.org/Metaphysics%20%26%20Spirituality/Jiddu%20Krishnamurti%20CAN%20HUMANITY%20CHANGE.pdf


Koninginnepage




Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...