donderdag 29 december 2011

Het kruis

Het kruis was van de kerk afgebroken.

Je zou het als een symbool kunnen zien van de kerkelijke ontwikkelingen. De kerk hier vlakbij, die op regelmatige tijden zijn klokken laat horen, wordt volgend jaar gesloten. Het gebeier dat altijd een dorpsgevoel bij me oproept zal er dan niet meer zijn. Ondanks excessen in de kerk gaat er toch ook veel verloren met de leegloop. Uiteindelijk zou geloofsbeleving los van het instituut moeten staan en voor ieder persoonlijk kan het instituut, als het integer functioneert een ondersteuning zijn. Een verschraling van de samenleving.  Maar helaas....

Ik heb het kruis toch weer op het keramiek kerkje teruggeplaatst toen mijn kleinzoon hem in de doos vond, maar ik heb het nog altijd niet vastgelijmd. De kerst is intussen ook voorbij en alle versieringen kunnen weer opgeruimd maar het wit, rood en zilvergeflonker mag nog even blijven staan. Ik vind het wel leuk al die pruttel rondom zo tijdens de jaarwisseling.

Extra aandacht

Gisteren heb ik erg veel tijd aan web(streepje)log besteed. Ik heb daar alles eens bekeken en zag dat ik er wel mee aan het werk kon. Het vervelende is dat ik erg veel foto's kwijt ben en de categorieën niet meer corresponderen. Daar ben ik al 'even' mee bezig geweest. maar daar gaat toch teveel tijd inzitten. Want...
Nu moet ik  echt verder aan het werk met het Magazine voor Jewel Heart, daar is nog veel voor te doen.

Nu de computer in de kamer staat ben ik er af en toe niet meer achter vandaan te branden. Toch maar weer eens meer discipline aanschaffen want er zijn ook nog andere zaken. Het is maar goed dat af en toe andere verplichtingen roepen.

Bedden verschonen, stofzuigen, etc. want Helma komt niet. Daar staat tegenover dat er vanmiddag geen Boeddhistische lessen zijn bij Veroni. Heb ik de hele middag de tijd voor andere dingen en zal ik vandaag eens extra aandacht besteden aan mijn meditaties.

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...