woensdag 8 september 2021

Persoonlijke nostalgie

 Zo liepen we lekker op ons gemak al fotograferend door het park.  En natuurlijk komen we dan ook weer allerle vlindertjes en andere insecten op bloemen tegen





Door de Zaanse buurt
   

Bij de bakkerij gingen we naar binnen


.




Het oventje brandde prima

Nu ik deze foto tegenkom realiseer ik me dat ik binnen nog een foto maakte met de kleine camera omdat daar een gr 24mm groothoeklens op zit. Dus ook die paar fotootjes nog even laden. en dan is hier het interieur van de bakkerij.

Wel heel bijzonder die ouderwetse vuuroven naast de moderne bakkers apparatuur.





.maar buiten was het wel beter om te zijn.


Ik herinner me de scharensliep nog wel die langs de deur kwam om de scharen en messen te slijpen. Mijn moeder maakte daar ook gebruik van zeker voor de scharen die ze gebruikte om kleding te naaien. 

 Leuk om hier weer aan herinnerd te worden

En bij de oude ambachten stond ook een jonge vrouw die liet zien hoe het vroeger heel normaal was om van oude kleding weer nieuw te maken of het op te vrolijken. Ook dat komt mij allemaal niet onbekend voor en herinner ik me nog goed hoe mijn moeder van haar jurken ook weer dingen voor mij maakte of het stoppen van de sokken. Wat ze nu met allerlei kleurtjes liet zien op een moderne aangepaste manier. Erg leuk en ik zou er zo weer zin in krijgen. 





Het teiltje waar ik in mocht zitten om gewassen te worden. In de winter pal voor de brandende haard in de kleine huiskamer. 



En als laatste stukje persoonlijke nostalgie , als een ode aan mijn vader die de jaren vlak na de oorlog bij Thomassen in de Steeg aan de jaknikkers werkte. Wie weet stond hij aan deze zonder oordopjes bij het helse lawaai van de machines te werken. 
Iedere morgen ging hij met het fietsje van Arnhem naar Rheden , De steeg en kwam 's avonds  terug. Ik denk dat hij later met de bus ging want ik herinner me ook dat mijn moeder en ik dan om half zes voor het raam stonden en op hem wachtten want dan was het eten klaar en konden we aan tafel. 








Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...