donderdag 15 augustus 2019

Pijn in mijn vingers

Maar ja het is dan ook wel heel leuk weer een beetje te tokkelen op een ukelele of een gitaar..

Dat kwam zo.

Er is op Vreedenhoff en zangmiddag voor de bewoners en een van de vrijwilligers is daar heel voortvarend mee aan de gang gegaan. In eerst instantie heel schoorvoetend en kalm aan maar het sloeg zo aan dat er iedere week wel veertig bewoners in de zaal zitten. Gebracht en begeleid door medewerkers. Ik help ook mee als vrijwilliger en van lieverlee krijg je heel veel plezier in die oude liedjes wanneer je ziet hoeveel plezier de bewoners er in hebben.
De paden op de lanen in. Door berg en dal klinkt hoorngeschal en de blauw geruite kiel het is verwonderlijk hoeveel informatie en liedjes er op het internet gevonden kunnen worden.

Maar nu heb ik ook helemaal de geest te pakken. Vroeger speelde ik gitaar en toen speelde ik met akkoorden de zestiger jaren tophits, Al tientallen jaren geleden deed ik het instrument weg en ik heb geen idee waar ik het had gelaten. Ik kreeg van Vreedenhoff een ukelele te leen en daarop leerde ik wat accoorden die op dat ding toch weer anders zijn dan op de gitaar. Maar intussen konden wel mijn vingertopjes een beetje eelt opbouwen.

Op zoek naar een gitaar dus. Overal gekeken en geïnformeerd tot ik woensdagochtend bij een vriendin op de koffie ging en haar het verhaal vertelde.
"Ik heb er nog een op zolder"
Mijn verbazing kenden geen grenzen, evenals die van haar. Volgens mij was het mijn oude gitaar en zij had ook geen idee meer hoe ze eraan gekomen was.

Het vervolg is duidelijk. Dagelijks ben ik er op aan het experimenteren. Het valt nog niet meer en ik heb eigenlijk helemaal geen zin om me er er op een professionele manier in te verdiepen dus ik ben op gevoel en gehoor aan het werk maar het plezier is er niet minder om. Evenals de pijn in de vingertoppen. Maar dat zal wel weer overgaan als het eelt er is. En... binnenkort zet ik er nylon snaren op dat zal hopelijk ook wat makkelijker functioneren.


Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...