dinsdag 19 juni 2012

Wat weet ik?


'Que sais-je?' was het motto van Michel de Montaigne, de zestiende eeuwse Franse essayist. Zijn vraag was bedoeld om hem eraan te herinneren dat kennis steeds moet worden getest en op de proef gesteld. Maar het was ook om hem eraan te herinneren dat hij- een welopgevoede en erg rijke man, belezen en met zijn eigen bibliotheek vol boeken- eigenlijk heel weinig wist.


Kennis is slechts briljantheid in de organisatie van ideeën. Het is geen ware wijsheid. De ware wijsheid gaat voorbij kennis.
Confucius


Wat mij boeit is misschien heel zelden eens het tipje van de sluier van wijsheid te ervaren en inzicht te krijgen van mensen die voorbij de kennis wijsheid hebben gerealiseerd en erover hebben verteld en geschreven..
Ik kwam door gedegen onderzoek tot de ontdekking dat er zowel in Oost als West, die wijsheid te vinden is die het leven in een ander perspectief plaatst, het daardoor verandert en leefbaarder maakt.
Ik ben al die wijzen die daaraan bijdragen dankbaar en in het bijzonder Gelek Rimpochee.

Er is niemand die alle wijsheid van zichzelf bezit. Slechts door anderen is het mogelijk te reflekteren, te leren en te ontwikkelen. Zonder medemens is er geen leren of leven mogelijk. En als ik dan toch voor ontwikkeling afhankelijk ben van mijn medemens, dan zoek ik maar liefst de meest wijzen uit. Dat zijn ook vaak degene die het heel eenvoudig , maar ook heel diepzinnig weten te brengen, aangepast aan ieders behoefte.

Wat een optimale tijd voor de klaprozen
Rood als de liefde.
:-)

Vlaamse Gaai en Bonte Specht

Het leven en de dagelijkse dingen zijn weer begonnen en heel misschien komen er nog wel dingen naar het blog die ik meekreeg van de lesretraite. Maar eerst moet ik iets anders kwijt.

Mijn kleinzoon is heel regelmatig hier en gaat van hieruit naar school, Hij zit in de proefwerkweek en vanmorgen hadden we tijd samen te gaan fotograferen. Het is heerlijk even met hem op stap te zijn en de Heemtuin ligt hier vlak achter. Toen we thuiskwamen en de fotootjes bekeken had hij een prachtige foto gemaakt van een Vlaamse Gaai en een Bonte Specht. Ja hoor, ik mocht hem wel op mijn weblog plaatsen.
Bij deze.




Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...