vrijdag 10 december 2021

Wat is zinvol?

 Daar zit ik dan in mijn kersthuisje. Helemaal in mijn element. Vanmorgen de hulp gehad en nu is alles weer spic en span. Heerlijk is dat. De afgelopen dagen veel bezig geweest met de kerstkaartjes en ik denk dat ik er nu wel genoeg heb. Vroeger moest ik er wel 80 hebben  maar dat doe ik niet meer. De meest nabije mensen krijgen of stuur ik er een. En dus krijg ik er ook niet meer zo verschrikkelijk veel terug. Alles op een wat lager pitje evenals de kerst versiering. 

Verleden jaar heb ik al heel veel weggedaan en nu kom ik tot de ontdekking dat er nog meer weg kan. Ontspullen noemen ze dat en het scheelt heel veel onnodig werk en die tijd kan ik dan weer stoppen in de zaken die ik echt fijn of zinvol vind. 

Tja zinvol. Daar zal iedereen een ander idee over hebben en soms is het handig om daar eens over na te denken en het leven voor onszelf zo zinvol mogelijk te maken met dingen die ertoe doen. Tijd wordt steeds kostbaarder naarmate ik ouder wordt want dan lijkt de tijd steeds sneller te gaan en kan ik minder op een dag. Als ik daar goed over nadenk dan zijn er nog wel veranderingen aan te brengen in mijn doen en laten. Dingen waarmee ik me uit een bepaald soort automatisme mee bezig houd en dan in dat gewoontepatroon doorga terwijl ik eigenlijk graag iets anders had willen doen.  Maar ja ook dat is heel betrekkelijk want vaak ben ik 's avonds te moe om nog iets te doen wat ik wel graag zou willen maar dan echt niet meer zie zitten. Dan is het tijd om lekker in een hoekje van de bank te kruipen en me ter verkneukelen in of met niet zinvolle dingen. Ook heerlijk toch, heerlijk dat het allemaal kan. Zelfs dat is dan op zo'n moment zinvol omdat ik er met genoegen en aandacht naar kan kijken.  Een zinvol leven, we maken het zelf, toch? En dat kan op ieder moment anders zijn. Net zoals het leven zelf dat geen minuut hetzelfde is.


Ik had een uitnodiging gehad voor de booster en die kon ik vanmorgen meteen halen. Ik moest naar een dependance van innoforte omdat ik een uitnodiging had ivm het vrijwilligerswerk op Vreedenhoff. Het was leuk om daar  in de koffiekamer een beker chocolademelk met slagroom te krijgen. Een leuke locatie, Het verzorgingshuis daar voelde als een prettig sfeertje, Ook het praatje met een kennis was fijn. Zij zette me meteen daarna weer thuis af.  Ziezo, dat is ook weer geregeld. Ik heb er weinig of eigenlijk niets van gevoeld. 

En nu maar weer eens kijken wat het weekend ons zal brengen. 






Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...