dinsdag 15 december 2020

Met stomheid geslagen

 Ik las het blog van Geri en wil het hier graag plaatsen. De reden kun je lezen in de volgende reactie die ik onder haar blogje plaatste. De link naar haar site staat eronder.


O Geri wat ga je tekeer en wat ben ik het met je eens. Wat weet je het allemaal goed te verwoorden. Soms word ik zo boos als ik al die ontkenningen lees zie of hoor en ben met stomheid geslagen. Het enige waardoor ik mijn machteloosheid kan uiten is: me bewust te worden van alle zieken, hulpverleners en en mensen die de dupe worden van onverantwoordelijk gedrag en mee te werken door me aan de simpele regeltjes te houden. Liever teveel dan te weinig. Ik ben blij jouw stem hier te horen. Dankjewel


http://gerikleurrijk.blogspot.com/2020/12/daar-is-hij-dan-de-lockdown.html





Ik kan niet leren

 Vanmorgen vroeg even op mijn gitaar wat kerstliedjes zitten pingelen. Heerlijk is dat. Nlu ja ik bedoel, stel je er niets van voor want op mijn leeftijd worden de vingers stugger en ik borduur een beetje voort op dat wat ik in de pubertijd  leerde spelen.  Ik ben heftig aan het oefenen om  een heel klein beetje te tokkelen in plaats van het slaan en mishandelen van dat instrument zoals ik het in de jaren 60 oppakte. Maar het is zo leuk om te doen. Ik heb geen enkele behoefte meer om echt iets te presteren maar gewoon lekker mijn  ding doen, daar gaat het om.

Aan de ontbijttafel weer een gesprekje erover en ik kwam tot de conclusie dat ik niet echt kan leren volgens methodieken. Dat heb ik nooit gekunt. Altijd hen ik de basisprincipes opgepakt en daaruit mijn eigen conclusies en ontwikkelingen doorgemaakt. Dus les nemen op de oude dag om beter te presteren daarblijf ik ver van. 

Ja en nu weer die stilte van de lock down. Ac hhet zegt mij niet zoveel. Het leven gaat voor mij gewoon verder en wordt niet  anders dan normaal. Wel kan ik me voorstellen hoe moeilijk  de tijden voor velen zijn. 

 Geduld is een schone zaak en ik denk dat er ook en misschien eel juist in corona tijd heel wat te leren valt al zijn daarvoor geen methodieken uitgeschreven en zullen we onze eigen capaciteiten moeten gebruiken om op een goede manier met de omstandigheden om te gaan.





Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...