zaterdag 7 augustus 2021

Ontstopping, zo werkt het.

 Ik heb me losgerukt van de gitaar en ben weer even aan de wandel geweest. Een rondje om de grote vijver van Sonsbeek. Een korte wandeling en met fototoestel is er altijd wel wat te beleven.  Maar de drukte met mooie vogels en paringsgedrag is natuurlijk al lang weer afgelopen

. Het valt me wel op hoe prachtig de lijsterbessen kleuren en ze bogen eerbiedig voor me toen ik eraan kwam. Dus dat werd gehonoreerd met een kiekje.



Ik vond het weer vermoeiend maar misschien heb ik wel te weinig gelopen de laatgste dagen of leek het zo vermoeiend omdat er niet zoveel te fotograferen viel. Maar het kan natuurlijk ook andersom zijn door vermoeidheid ZAG ik niet zoveel te fotograferen.

Maar de bunel was nog steeds wel de moeite van een fotootje waard. 



Ik vind ze wonderschoon zoals ze zich tonen tussen het gras en het staat er dit jaar vol van. 


Er vlogen een paar vlindertjes maar die hadden niet de rust om even te zitten dus is het een vliegje geworden dat zich wel liet vereeuwigen.





En uiteindelijk kwamen we toch nog een paar late jonge nijlgansjes tegen die lekker tegen elkaar aan waren gekropen. De eerste broedsels zijn al zo goed als volwassen maar deze hebben nog eventjes te gaan. 






En dan verlaten we Sonsbeek weer om lekker thuis uit te rusten met een kopje koffie. 


Wat is een weekend toch altijd heerlijk alhoewel gepensioneerd en eigenlijk vreemd dus maar het is gewoon zo.  

En niet te vergeten werd vanmorgen eerst onze gootsteen ontstopt want in die afvoer was geen beweging meer in te krijgen.  Hopelijk is het deze keer duurzamer opgelost en met een andere loodgieter lijkt het er wel op dat het nu wat degelijker is verholpen. 


Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...