vrijdag 14 mei 2021

Het doodgewone

 ongewoon mooi




Koeten

In Sonsbeek zijn de eerste waterhoentjes al heel groot geworden. Terwijl andere hoentjes nog volop bezig zijn met de roodhoofdige kuikentjes. In Wageningen, waar we vanmorgen waren zit moeder koet nog mooi op het nest te wachten

 In Sonsbeek zijn de eerste waterhoentjes al heel groot geworden. Terwijl andere hoentjes nog volop bezig zijn met de roodhoofdige kuikentjes. In Wageningen, waar we gister vanmorgen waren zit moeder koet nog mooi op het nest te wachten

Ja, ik heb het te pakken

We waren in de tuin vande  universiteit Wageningen. Het is daar altijd zo mooi en het was zoals de laatste dagen al steeds, mooi weer.


Er is een grote en een kleione vijver en daar is altijd wel wat te beleven en dat weet deze jager ook






 

Dit is de kleine vijver


De kikkers waren alweer volop in actie en gelukkig heb ik mijn maatje die me ze aanwijst en door de zoeker vind ik ze dan wel. Maar in een rustige omgeving kan ik ze vaak ook zelf wel ontdekken 


Maar in zo'n woestenij van algen ontdek ik ze alleen maar door de zoeker en thuis zie ik dan op het scherm hoe mooi hij zich opdoft voor de paring.  Horen, ja dat is geen probleem ze gingen aardig tekeer. 


Ja en deze kreeg ik ook heel makkelijk te pakken. Als ze bewegen vind ik ze wel maar die beestjes kunnen zo ontzettend stil zitten. 




Zoals deze bijvoorbeeld. Het heeft me heel wat moeite gekost hem op aanwijzingen te vinden want met mijn ogen lukt dat niet en door de camera... ja dan eindelijk heb ik hem te pakken. Geduld is een schone zaak. Dat is toch geweldig dat er zulke mooie apparaten bestaan. 
We leven in een bijzondere tijd. 




Deze rode libelle bijvoorbeeld had ik zien komen aanvliegen. Die beweging merk ik wel op. En dat is dan heel leuk. Zo klein en dat kan ik dan zomaar 'pakken'.


Ik heb weer een heerlijk dagje gehad.

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...