vrijdag 9 april 2021

Gastspreker

  Ik had een uitnodiging gekregen naar aanleiding van een eerdere uitnodiging waar ik gastspreker was op de Hogeschool hier in Arnhem over huiselijk geweld.

Deze keer voor een aantal jong volwassen leerlingen. Het was wel grappig want toen ik was ingelogd was er niemand die mij introduceerde en ik kende natuurlijk niemand. Op een gegeven moment zei iemand. 'Waar wachten we op?' 

Nou toen begon het balletje te rollen en stelde degene waar ik telefonisch mee gesproken had zich voor. Nou dan rolt het balletje wel.

Als ik eenmaal aan het praten ga dan loopt het wel en gelukkig kreeg ik heel mooie vragen waar ik op in kon gaan. Dat maakt het dan ook plezierig om te doen.  Vragen over hoe ik ermee om ben gegaan en hoe je iemand kunt helpen die daarmee te maken heeft. 

Het was weer een zinvolle morgen en ik hoop dat de jonge mensen er iets van mee hebben kunnen nemen. Dat het heel belangrijk is je bewust te zijn van wat je zelf wilt en je niet door wat dan ook mee te laten nemen in een leven dat niet bij je past en waar je niet achter kunt staan. Op tijd je grenzen aangeven.

Het was al met al een druk en vreemd weekje. Mijn overleden buurvrouw is ook nog begraven maar dat is in grote stilte gebeurd en daar hebben we bijna niets van mee gekregen. Toch heel apart dat ze er niet meer is.

En nu is de TV weer voor mij en ga ik zo naar '' red light''  kijken. Ik vind het zo geweldig zoals die Carice van Houten acteert. Geweldig.






Weekend

 Ziezo dat heb ik ook weer gehad. Vanmorgen werd ik met een behoorlijke buikpijn wakker. Ach ik ben eraan gewend met een lastige en vooral pijnlijke darm. Tja het was weer eens zover. En dan wordt het gewoon een bankhangdag nadat de ergste pijn gezakt is. Gelukkig kwam mijn lieve hulp en die maakte het hier weer spic en span voor het weekend en dat niet  alleen we hebben weer heerlijk gelachen samen want dan ligt de humor  voor het oprapen. En nu voel ik me weer zo bevrijd. De pijn  is over en het weekend voor de deur.

Altijd weer apart dat weekend gevoel terwijl iedere dag door onszelf ingevuld kan worden. Ja natuurlijk zijn er door de week verschillende afspraken, ik bedoel ook vaststaande dingen die iedere dag maken tot die bijzondere dag. En zo blijft ook het weekend bijzonder. 

Maak er allemaal een mooi weekend van want het is de moeite waard daar zelf voor te gaan en je mind in de goede richting te sturen. 

Misschien dit aankomend weekend weer eens een wandelingetje door Sonsbeek.




Miriam van de Meer

 https://www.google.com/url?q=http://feedproxy.google.com/~r/Agreylady/~3/uw7Wt6SHBng/blog-post.html?utm_source%3Dfeedburner%26utm_medium%3Demail&source=gmail&ust=1618068111626000&usg=AFQjCNH_IqoJd1Fm3vNFFR69J_UCmk5UDg


Ik las het al op het blogje van Walter, maar nu kreeg ik zelf ook het trieste bericht binnen dat Miriam van de Meer niet meer onder ons is.

Ze schreef met grote regelmaat prachtige verslagen en reportages over de musea die ze bezocht. Ik ging graag bij haar op onderzoek uit.

 Ik zal haar publicaties missen. Veel te jong heeft ze ons verlaten.



Ik hoop dat ze een goede overgang heeft kunnen ervaren.






Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...