vrijdag 25 oktober 2019

Uitstapje

Het schrijven aan de serie voor het universum heb ik maar even op een laag pitje gezet.

Het is me zo langzamerhand duidelijk dat naarmate je ouder wordt er wel een en ander verandert. Het leven is niet alleen leven de lol. En rondom mij heen wordt veel ziekte zorg en leed duidelijk.  Het vraagt veel aandacht om niet alleen aanwezig te zijn voor degene die dat nodig hebben maar ook om in mijn eigen midden te blijven zonder me mee te laten slepen in de gedachtenstromen en emoties die er gewoon zijn en er ook mogen zijn maar wel in mijn eigen midden te blijven zonder de betrokkenheid te verliezen.

Ja ik denk dat dat is waar het voor mij om gaat. Toch merk ik  dat ik dus niet toekom aan het schrijven over meer abstracte zaken zoals het universum en de kwaliteiten die daar een rol spelen maar nu al tikkend,  realiseer ik me dat ook daarin de werkingen en rode draden terug te vinden zijn. Niet meer dan logisch eigenlijk en het zou langzamerhand duidelijk kunnen worden dat ons hele leven met alles verbonden is.

Aantrekking afstoting en neutraliteit spelen ook in dit aardse bestaan onder llerlei omstandigheden een grote rol en op ons niveau  kan het heel behulpzaam werken om mezelf bewust te maken dat alles wat daaromheen een rol speelt te maken heeft met emoties die getrickerd worden door die drie krachten.
Spelen al deze dingen uiteindelijk ook in het universum op dat niveau niet dezelfde rol? Wij mensen zijn in staat daar allerlei emoties bij te betrekken en het heel persoonlijk te maken. Dat gebeurd niet in dat allesoverkoepelende universum, maar de onpersoonlijke werkingen  spelen daar wel een rol.

Ik zit ik nu  heel rustig te relaxen bij prachtige muziek en schrijf dit even van me af in afwachting van de verdere ontwikkelingen doe ik mijn best om met alles wat ik in de loop der jaren heb geleerd en meditatie in mijn midden te blijven. Te zijn als een universum waar alles gebeurd in een opeenvolging van komen en gaan. In het midden van een schitterende ruimte waar alles in en uitgaat en ik in rust aanwezig kan zijn.
Dat is voor mij behulpzaam.

Misschien kan ik op korte termijn dan toch ook verder gaan met de krachten en relaties met het hier en nu en  in het universum.

Als ik dit nu teruglees zie ik dat dit uitstapje best in de serie past dus komt het er gewoon bij te staan.

Terug naar    Een universum van kwaliteiten


Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...