donderdag 22 december 2011

Vrede op aarde en in mijzelf

Een bloem sterft ook al houden wij ervan.
Onkruid groeit ook al houden we er niet van.


Dogen

Aantrekking en Afstoting.
Ik kan alleen maar opmerkzaam zijn hoe deze twee krachten in mij werkzaam zijn. De omstandigheden houden daar geen rekening mee. Ik kan daar wel een weg in zoeken om in vrede te blijven.

 De vraag is waardoor ik me regelmatig laat beïnvloeden door deze twee krachten en heb ik daar zeggenschap over of totaal niet? En wat zijn de consequenties van wel of niet?

Aardige overdenking als je het over vrede hebt met de kerst, toch?

Dat is weer eens iets anders dan een fakkeloptocht nadat iemand is doorgeslagen en zijn afkeuring heeft duidelijk gemaakt in zinloos geweld.

Ook al sla ik dan niet zo door, hoe blijf ik in vrede onder alle omstandigheden.



fruitsalade.

Samen met Nielseen fruitsalade gemaakt, want morgen heeft hij een brunch op school. Dan zal ik hem maar even met zijn rugzakje daar naartoe brengen dan weet ik zeker dat het heelhuids aankomt.
Het puberen heeft af en toe nogal wat voeten in de aarde, maar het is dubbel genieten om samen voorbereidingen te maken en leuk om hem eens in de week hier te hebben voor een overnachting en op te vangen als hij uit school komt. Mijn kinderen halen hem  hier weer op om hem mee te nemen naar huis in Markelo.
En nu stuur ik hem regelrecht zijn bed in na Frozen Planet op Canvas.

Notities

Ik ben zomaar met een nieuw blog gestart. Terwijl ik zoveel ander werk heb liggen. Nou ja, ik zie wel wat het wordt.
http://notitie.blogspot.com/
Bij mijn moeder merkte ik dat zij pas na ruim een jaar ging vertellen dat ze papa miste. Ik had het idee dat toen pas de problemen en zwaarte van de laatste tijd wat waren gezakt en op den duur voor een groot deel verdwenen waardoor het missen en de goede dingen weer meer naar boven kwamen.

Ik wandel regelmatig langs het raam waar zij altijd zat, want ik woon daar natuurlijk nog geen vijf minuten vandaan. Gister kwam de gedachte in me op wanneer ik niet zo intensief iedere dag met haar bezig was geweest, ik het nu veel moeilijker zou hebben gehad. Nu merk ik dat ik erg geniet en weer de ruimte in mijn hoofd heb om op een heel andere manier (zoals vroeger) te functioneren met de kerst. De laatste jaren was ik erg op haar gefixeerd en was er niet meer zoveel ruimte in mijn hoofd voor andere dingen. Gelijktijdig popte er een gevoel van verdriet naar boven dat overigens maar heel kort was. Het is opmerkelijk hoe die dingen in je leven functioneren. Alle emoties komen en gaan.

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...