woensdag 26 september 2018

Van Wageningen naar Arnhem

Ik vind het leuk vanuit de auto te fotograferen.. Ga je mee?

Langs de uiterwaarden en de oude steenfabriek verlaten we Wageningen.


Over dit gebied heb ik niet zoveel te vertellen. Het is gewoon heel mooi




Als we de snelweg verlaten gaan we richting Wolfheze buitenom naar ons huis. Langs deze weg staan prachtige villa's.


Wolfheze is een prachtig dorp. Altijd weer genieten om hier rond te kijken

Het stationnetje van Wolfheze


Vlak voor we wolfheze verlaten fotografeer ik nog snel en kunstwerk van een neerstortend vliegtuig. Op het grote informatiebord  staat een uitleg.
Even voorbij het station staat in een weiland een opvallend gevaarte: een dalend zweefvliegtuig. Dit ‘Glider-monument’ is opgericht ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem. Op 17, 18 en 19 september 1944 vond rond deze grote lap grasland een luchtlanding van de RAF plaats met 600 zweefvliegtuigen en 2400 ‘valschermjagers’

Meestal ben ik er al voorbij voor ik een foto kan maken. Maar nu was ik voorbereid en is het gelukt.

Hier nog een stukje van het terrein

En hier een wat groter gedeelte van de plek waar de luchtlanding plaats vond.

Over de Amsterdamse weg rijden we verder tot de afslag Schaarsbergen Ook die weg buitenom Arnhem is bijzonder mooi. We  passeren een Pension waar een schilderij van mij zou kunnen hangen. Maar of het er nu nog hangt???


 Verder gaat het. Langs de dierentuin Burgers Zoo en Het Openliucht Museum.
Tegenover de dierentuin staat een houten gebouwtje.  Zou het iets van de scouting zijn? Ik weet het niet. Van hieraf rijden we langs De noordelijkste woningen van de wijk Kraneveld en Alteveer.

Richting Rijnstate het ziekenhuis

 Tegenover Rijnstate staan meestal paarden in de wei tegen een heuveltje. De zon geeft veel tegenlicht en staat laag.

Je kunt er naar boven wandelen waar een prachtig klein kerkje staat dat nog steeds in gebruik is. Ik heb me laten vertellen dat het van de Vrij Katholieke kerk is.

 De brug over de Cathepoelseweg en daarvoorbij

De huizen aan de Heselbergerweg waar ook mijn vroegere....


ULO school staat. Ieder dag fietste ik op een fiets met klossen op de pedalen omdat ik nog te klein was, de brug van Arnhem zuid over naar deze hoog liggende grote school waar ik al als elfjarige me totaal niet op mijn plak voelde. Een van de eerste dagen vroeg een leraar mij op de trap in die kolossale school, waar ik naartoe ging.



En dan komen we ook nog even verderop langs mijn oude lagere school. Daar heb ik gelukkig wel mooie herinneringen aan. Toen woonde we nog niet in Arnhem zuid en was het tien minuten/een kwartiertje lopen naar school...

Vanaf de St. Antonielaan die hierop deze foto niet zichbaar is maar zich helemaal rechts bevind en schuin uitkomt op de Hommelseweg die je hier ziet. 



Maar wij gaan nu linksaf Over de Thomas a Kampislaan. Rechts van de weg ligt het Vogelwijk

In het vroegere Boumansgat zoals het in de volksmond heette zijn nieuwe flats gebouwd. Daarachter ligt het Vogelwijk.

En hier achter de bomen aan de linkerkant is de Creutzbergschool. De lagere school waar mijn kinderen lang geleden naartoe gingen. Toen woonden we voorbij in de wijk voorbij het Vogelwijk aan de grens van Klarendal.


En dan links onderaan de weg de vijvers waarachter De Drie Gasthuizen schuilgaan. Een prachtig gelegen verzorgingsbuis. Maar misschien loop ik nu achter en heet het geen verzorgingshuis meer want veel verzorgingshuizen hebben hun naam, taken en doelgerichtheid moeten aanpassen.


De appartementen van de bewoners.

En dan zijn we in de buurt van ons eigen appartement gekomen. En ik realiseer me wat Arnhem een mooie stad is in een schitterende omgeving. Ik ben blij hier te kunnen wonen.

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...