woensdag 18 november 2020

Niks meer



 Lees ik net bij vlasje hoe consequent en doordacht zij haar energie verdeelt. Daar kan ik wel wat van leren. Ik zit hier weer uitgeteld op de bank. Toch weer iets teveel hooi op mijn vork. Het wandelingetje naar de apotheek, daar had ik het bij moeten laten. Foei wat was ik moe toen ik thuiskwam. Het was een heerlijke wandeling maar de ene keer kost het me veel meer moeite een eindje te wandelen dan de andere keer. En terug, ja dat moet gewoon. Maar nee. Dan ben ik al erg moe en dan ga ik toch in huis nog door met klusjes. 

Nu lekker niks meer tot buuv komt. 





Goed genoeg

 Jarenlang moest ik minstens 3 maal in de week 's morgens om 5.30 uur mijn bed uit. Ik ben een avond mens dus je kunt wel nagaan, ik vond sat heel moeilijk. 

Al vijf jaar hoeft dat niet meer en kan ik mij in de vroege morgen als ik in het donker per ongeluk wakker word nog lekker een keer omdraaien. Soms vind ik het zelfs heerlijk om lekker lang uit te slapen. Maar ik kom steeds meer tot de conclusie dat ik beter op kan staan als ik op een normale tijd toch wakker ben geworden. Hoe lekker het bed ook is het lijf vertelt me dat ik eruit moet.

En dan is de nieuwe dag weer begonnen. Wat zal vandaag weer brengen? De weersverwachting is mooi en dat wordt waarschijnlijk een fijn wandeltje. Verder moet ik nog iets lezen voor de zoomcursus van morgen. De boodschappen komen vandaag en waarschijnlijk vraag ik mijn buurvrouw van 90 jaar voor een kopje thee, en dan de bormale dingetjes . Een blogje schrijven, even op de gitaar tokkelen. Wat kleurtjes op een doek of stuk papier zetten en kijken wat er tevoorschijn komt. O ja en de medicatie moet nog opgehaald van de apktheek. 

Ik heb vandaag niet zoveel te melden. Hooguit dat ik iedere dag neem zoals het komt met alle ups en downs.  Ik zie alles voorbij komen en ervaar op die momenten bewust wat het met me doet en laat het dan weer gaan. Ik identificeer me er niet mee en blijf er niet middenin zitten. Als ik er iets mee wil of mee kan doen doe ik dat en als ik er niets mee kan doen laat ik het los.

Niet dat het altijd makkelijk is want het vraagt een  doorlopend bewustzijn van mijn eigen reactie patronen maar het is mijn manier om op een goede manier in het leven te blijven staan. Een manier waarbij ik zoveel mogelijk in mijn eigen midden kan blijven en daardoor de ruimte heb om naar buiten te kijken naar alles wat zich in de wereld en in mijn omstandigheden voordoet. 

Hoe machteloos je je soms ook kunt voelen de beste manier om ermee om te gaan is voor mij om iedere keer mijn midden weer terug te vinden.

En dan weer lekker schilderen.

Ziezo, nu vind ik ook de knotwilg wel goed genoeg. Evenals mij  leven. 



Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...