donderdag 21 mei 2020

Staar

En dan heb ik nog niet eens geschreven dat ik dinsdag bij de oogarts was. De professor is dus ook weer volop aan het werk en hij zat diep na te denken over mijn ogen. Mijn linkeroog is toch weer achteruit gegaan en ik heb er nog slechts 18% zicht in. 

Hij wilde dat linkeroog toch wel aan de staar opereren en daar ben ik blij om. Wat het ook wordt ik vind het een goed idee want ik hoop natuurlijk dat de kwaliteit van zien, al is het maar een klein beetje, erdoor verbetert. Natuurlijk helpt het niet voor de Macula degeneratie maar wel voor de kleuren die ik zie en dat is dan hopelijk al heel wat.

Ik heb de papieren ingevuld en het wachten is op een afspraak.


Thuis best

Blogger heeft een nieuwe lay out voor de nieuwe berichten. Weer even wennen maar de berichten staan er nu wel mooi overzichtelijk in.

Zo zijn er altijd wel weer nieuwe dingen die voor het oude in de plaats komen. 
Het nieuwe normaal is wat ik de laatste tijd steeds op de TV voorbij zie komen. Vanmorgen ondervond ik het ook weer in de werkelijkheid. 
Samen boodschappen doen. Ieder met een eigen kar Fer de boodschappen voor zijn moeder en ik voor onszelf. De afgelopen 5 jaar ben ik gewend geraakt om samen te overleggen al is het maar heel snel even wat we  wel of niet meenemen. Nu deed ik het hoofdzakelijk weer zonder overleg zoals ik het vroger altijd zelf deed zonder enige vorm van overleg ik en merkte hoe ik sommige dingen niet eens meer weet omdat Fer daar meestal voor zorgt. 

Ook had ik zo'n scan apparaat meegenomen wat allerlei niet weet dingetjes met zich meebracht maar ik heb me er met fouten en vragen doorheen geslagen. Volgende keer heb ik dus weer iets bijgeleerd en zal het makkelijker gaan. Als je het weet functioneert het goed. Zo is het met alles. Niets gaat vanzelf, je moet er wel iets voor doen. Het boodschappen doen is dus nu voor mij een andere ervaring geworden. Niet alleen oppassen en voorzichtig zijn maar ook nieuwe dingen leren.  Zou dat ook voor mij het nieuwe normaal zijn?

Zolang ik hier veilig in  mijn kamer zit en me met in huis festiviteiten bezig houd gaat het buitenleven een beetje aan mijn zorg voorbij. Moet ik het hebben van alle verhalen van jongeren en ouderen die met allerlei frustraties geconfronteerd worden.  Wat dat betref loop ik de kantjes ervan af. Ik hoop gezond te mogen blijven en dat wens ik natuurlijk iedereen toe.

Thuis best



Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...