dinsdag 9 juni 2020

Staar

Ziezo, de eerste staar operatie is achter de rug. Daarvoor moest ik gister naar Ede. Gelukkig is dat niet zo'n grote ingreep maar toch altijd wel spannend. Het viel allemaal erg mee. Ik zag mooie kleurtjes tijdens de operatie een aardige inspiratiebron voor een schilderij, maar dat zal er wel niet van komen.
Vannacht heerlijk geslapen met een afgeplakt oog en toen het eraf ging heb ik alles eens goed in ogenschouw genomen. Er wordt dan ook meteen een lens op afstand scherpte in geplaatst dus op afstand kan ik nu met een oog zonder bril kijken al is het beperkt omdat dit het slechte macula oog is waar een behoorlijk stuk in wegvalt waardoor het overgebleven gedeelte wel scherp maar slechts 20% ziet. Ik moet eigenlijk altijd om die min of meer blinde vlek heenkijken. Maar.... ik kan daarmee nu toch beter het wit van het geel onderscheiden omdat de staar eraf is.
s
Over drie weken de controle en dan hoop ik dat het andere oog ook kan. Dan zullen de kleuren en de contrasten iets beter worden hoop ik. En zal het totale zicht, al is het maar 10% toch iets verbeteren.


Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...