zaterdag 25 mei 2019

E clipse GP

Gisteren waren we in Enschede. Mijn kleinzoon had meegewerkt met een groep studenten van het Saxion, Hogeschool Enschede aan de ontwikkeling van een elektrische motor voor de Grand prix races.  Een jaar eerder was er ook  zo'n succesvol project geweest waarmee de toenmalige groep tijdens de races de eerste prijs voor elektro motoren had  wonnen.  
Deze nieuwe groep ging dit jaar verder met de ontwikkelingen en een nieuwe motor. We kregen een uitvoerig verslag begeleid met prachtige filmbeelden op het enorme filmdoek in de mooie bioscoop achter het stadion van FC Twente. Op de voorgrond onder een rood doek verborgen stonden duidelijk de motoren op de onthulling te wachten.


Eindelijk was het dan zover. We waren visueel en technisch helemaal op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwikkelingen van batterijen, koeling. drijvers, computer bewerkingen en nog veel meer. Met een enorm vuurwerk en rook compleet met laserstralen...


Stonden daar de blinkende motoren. Wat was nu de nieuwste van de twee?
Het was de rechtse die we later beter konden aanschouwen.


Maar eerst werd de groep nog hartelijk onthaald met een daverend applaus. Wat een professionaliteit van deze jonge mensen


Uiteindelijk konden we het prachtige apparaat in het zonnetje aanschouwen. Ik was diep onder de indruk en heb genoten van het feit dat we erbij konden en mochten en zijn.


3 opmerkingen:

  1. Die eerste foto...vind ik een kunstwerk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een unieke kans voor je. En je hebt hem gegrepen. Die mystieke eerste foto. Walter vindt het een kunstwerk. Ik ben het met hem eens. Een mystiek portret van de bovenste plank.

    BeantwoordenVerwijderen

Blogarchief

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...