zaterdag 12 augustus 2017

Nieuwe vase

Het leven is heel wat rustiger geworden. We hoeven bijna nooit meer de wekker te zetten om op te staan en kunnen op enkele verplichtingen na bijna iedere dag doen en laten wat we willen.
Nou ja eigenlijk zijn er zo na twee jaar weer allerlei nieuwe vaste gewoonten ingeslopen die toch verplichtend zijn en ook dat is goed. Blijft overeind dat de stress van verplichtingen is verdwenen en ik zorg er ook wel voor niet teveel hooi meer op mijn vork te nemen.
Heel lang heb ik verplichtende taken gehad in het Verzorgingshuis waar ik een kleine 10 jaar werkte. Daarna jarenlange mantelzorg en dan als laatste mijn moeder die ik dagelijks bezocht en zes jaar geleden overleed.
En dan waren er de vrijwillege taken en cursussen bij de theosofische vereniging en Boeddhistiche Sanga van Jewel Heart.
Het was een drukke en mooie tijd waar ik heel veel van heb geleerd.

En nu ben ik dus in weer een andere vase van mijn leven terecht gekomen. Toch weer wat werkzaamheden op me genomen, niet zo frequent wel intensief. Dat past wel bij me.

3 opmerkingen:

 1. Een mooi stukje Ek,waarin ik ook veel in herken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je zo vrij kunt leven, dat is op zekere leeftijd ook dik verdiend. Mij bevalt het goed zonder verplichtingen. Soms steekt het gevoel de kop op toch weer vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik hoef maar stijf en met gewrichtspijn uit mijn bed te komen en ik laat het idee weer los.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij geld dat ik in vrijwilligerswerk zoveel [plezier moet hebben dat ik er energie van krijg en het aankan. Dus gewoon lekker bij jezelf blijven he Ferrara. Leuk dat je reageert. Dankjewel. En het beste met de gewrichten. pffff.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...