zondag 25 januari 2015

Niet mopperen

Een tegenvaller. We hadden zo gehoopt op alle vrije tijd vanaf 1 februari. Maar helaas we zullen nog een tijdje moeten wachten.
Boos was ik. Niet op mijn lief hoor, maar op de manier waarop er tegenwoordig met werknemers wordt omgegaan.  Het is een algemeen verschijnsel van deze tijd en als je er zelf mee wordt geconfronteerd, ja dan komt de boosheid gewoon naar boven. Mondelinge afspraken hebben totaal geen waarden en op het laatste moment krijg je dat te horen.
Maar goed, we hebben goede moed en uitstel is hopelijk geen afstel. Het zijn luxeproblemen.

We gaan gewoon door met ademhalen en regelmatig vroeg opstaan. Ja dat vind ik het ergste. Het blijft voor mij een lastige zaak om 5.30 uur opstaan.  En het is de enige optie. Een te lang verhaal om uit te leggen en niet belangrijk genoeg voor een ander maar alleen voor mijzelf.  Nou ja als het erger niet is dan mag ik niet mopperen.

Ik ga gewoon lekker door met compensatie gedrag en geniet van een nieuw klein compact cameraatje die heeeeeel veel mogelijkheden heeft. Intussen probeer ik me bewust te blijven van alles dat zich aan de oppervlakte afspeelt. Dingen zoals het genieten, blijheid, boosheid en alle andere emoties die komen en gaan.


7 opmerkingen:

 1. Als het niet mee zit, zit het vaak tegen...En inderdaad gewoon maar open en bloot door alle emoties heen gaan. (Beetje inhouden mag ook hoor..) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het leuk dat je moppert, waardoor ik getuige ben van jouw bewustzijn omtrent jouw emoties!
  En ik sta iedere morgen om 6.00 uur op. Uit eigen vrije wil! Om dat dat het moment is dat ik één uur van de dag helemaal voor mezelf heb.
  Ik zal aan je denken..... Misschien helpt dat ;-)
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte met aanvaarden Elly en soms even mopperen lucht je gemoed toch even?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar moet je echt zo vroeg op. Dan moet je het willen he :p er echt voor kiezen. en anders gewoon doorslapen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik kies er ook echt voor, door die stelling word ik me dat weer ff werkelijk bewust. Dank je. Maar dat lijf gaat op mijn 70ste af en toe protesteren en daar baal ik van. De biologische klok heeft er moeite mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat het (nog) niet doorgaat. Ik dacht dat er bij werkgevers toch sluitende VUT/Pensioenafspraken golden.
  Dat je teleurgesteld ben, lijkt me niet meer dan logisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja maar nu gaat het om andere dingen dan vut/pensioen plato.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...