maandag 26 januari 2015

Maandagmorgen

En het regent.
Zojuist in de koude serre mijn lief uitgezwaaid. Ik kan hem maar amper zien lopen in het donker met zo weinig contrasten en de glinstering van de regen op de weg, Hij zal het nog een paar maandjes vol moeten houden. Ik stap weer terug over de drempel in de warme kamer en neem het tablet op de schoot.
Wat een leven, ik kan kiezen om terug naar bed te gaan maar tegen de tijd dat ik in slaap val, staat mijn kleinzoon voor de deur. Als hij vroeg is kunnen we nog een kopje koffie drinken voor hij naar school gaat. Daarvoor ga ik mijn tas pakken om naar het open atelier te gaan. Dan staat dat alvast klaar. Ik ben al twee keer niet geweest want met die donkere dagen ben ik er niet zo gek op in de auto te stappen. Hopelijk is het nu iets meer helder. Ik zie wel, maar ik heb wel veel zin om te gaan. Thuis is er ook weinig van schilderen gekomen en het is toch een soort stok achter de deur. Ja op mijn tablet doodle ik heel wat af.
Verder ben ik me aan het voorbereiden op de filosofie kring. Het geeft zoveel voldoening samen met een paar anderen te praten over dingen die je bezig houden. Het is heel duidelijk hoeveel plezier de deelnemers er aan beleven om zich in bepaalde onderwerpen te verdiepen.
Ik heb weer een mooi onderwerp gevonden naar aanleiding van een boek dat ik lees. 'De wereld van de ziel'  van Daniel van Egmond. Hij vergelijkt onze manier van denken over de ziel met verschillende filosofen uit de geschiedenis. Aan de hand daarvan is goed te zien wat er in ons denken over ,ziel, verloren is gegaan en hoe je dingen kwijtraakt als er geen verbinding meer is met een begrip omdat de woorden gaan ontbreken.
Daar komen vast weer leuke dialogen uit voort binnen de groep.
Zo nu eerst wat eten.
Nou een fotootje erbij lijkt vanmorgen niet te willen. 

2 opmerkingen:

  1. Heeft het niet gesneeuwd bij jullie dan? Waar ik was wel (Hasselt) en veel ook. Maar het duurde niet lang.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier is de sneeuw van zaterdag al verdwenen en er is geen nieuwe sneeuw bijgekomen.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...