vrijdag 27 januari 2012

zware blogjes

Na zoveel 'zware' blogjes zou je bijna gaan denken dat het Boeddhisme alleen maar diep filosoferen is, maar dat is niet alleen maar  waar.
Natuurlijk is het zinvol je gezonde verstand te gebruiken, maar 'Boedhistische spiritualiteit' is nauw verwant met leven in het hier en nu.  Heel aards en praktisch je eigen beste kwaliteiten van Liefde en Mededogen naar boven 'toveren'.

En zo wil ik graag een fijn weekend ingaan ervan uitgaande dat we allemaal naar eer en geweten en naar beste vermogen handelen en dat is goed genoeg toch!! Iedereen heeft zulke mooie menselijke kwaliteiten in zich. Als ik o.a. al die blogjes lees waar mensen mee bezig zijn. Geweldig toch!

Aankomende week gaat het echt winteren en daar ben ik nu niet zo blij mee, want volgende week ga ik vier dagen 's morgens vroeg de deur uit om in Nijmegen weer de lessen te volgen. Daar verheug ik me op, maar het wordt wel krabben denk ik.

8 opmerkingen:

 1. Elly ik wil jou en alle mensen die zich verdiepen in boeddhisme of welk -isme ook niet kwetsen. Alleen uiteindelijk, denk ik, zal je er niet aan ontkomen om je eigen eenzaamheid, je eigen alleen zijn onder ogen moet zien en misschien is dat het wel waarin we samen verbonden zijn. Fijne dagen in Nijmegen en glij niet uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi koud plaatje erbij, Elly.Ik wens je goede dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel beiden.
  Weet je Sagita ook dat is een groot onderdeel van B. beoefeningen. Meditaties, ook op alles wat je aan eenzaamheid etc. tegenkomt. zelfs op de dood. En dat is vaak een hele confrontatie maar ook zo heilzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geniet van al je blogs. Zeker ook van de "zware"". Ik bewonder je in je interesse voor het Boeddhisme. En via jouw uitleg wordt het voor mij begrijpelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt Geri.

  Kan ik goed gebruiken want soms twijfel ik aan waar ik mee bezig ben op het blog. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niets mis met "zware" blogs Elly. Het geeft een mens weer wat te prakkiseren... :) Ik ben nog steeds in mijn hoofd aan het stoeien met "zingeving". Leuk weer om te kijken waar ik nu, wat dat betreft, sta.... Veel fijne dagen en inspirerende uren in Nijmegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alleen maar lichte blogjes zouden hier niet passen. Bovendien: lichte blogjes zijn er zat. En zoals je zelf al zegt: je mag zelf weten wat je op een blog schrijft. Het staat anderen vrij te lezen of niet te lezen, te reageren of niet te reageren. Veel succes de komende dagen. En ja, de winter is al begonnen. Hier in Hasselt sneeuwt het. In België staakt men. Maria heeft een prachtig blauw shirt aan want is vakbondslid en moest folderen. Maar na anderhalf uur zat ze nog in de file. Door toedoen van concurrerende vakbondsleden :-). Zelfs in haar blauwe shirtje en met haar witte sneeuwpetje op zag ze er uit als een sneeuwprinsesje in de boze wereld. Als ik haar zie vergeet ik alle sores des levens.

  Dag dag, tot later :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb genoten van je reactie zoals altijd.
   Ik zie haar in gedachten voor me. Wat goed dat ze zo betrokken is. Doe haar de groetjes.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...