maandag 24 oktober 2011

Religare

Het label, ofwel de categorie religie heb ik veranderd in religare. Het latijnse woord voor herverbinden, waar religie uit voort komt. Over het algemeen wordt er met religie een kerk of een stroming bedoeld en dat is niet de noemer waaronder ik mijn label wil laten vallen.
Je herverbinden met hetgeen je in potetie in je draagt. Het diepste weten dat verloren is gegaan terugvinden. Een weg van overdenking, aandacht en analyse naar wat zich in jezelf afspeelt, waar iedereen zijn eigen methoden en manieren voor kan vinden als hij of zij daar de interesse in heeft.

Dat een traditionele godsdienst of religie daar de methoden voor aan kan reiken is in mijn optie niet meer dan  een mogelijkheid om te gebruiken voor iedereen die zich daartoe aangetrokken voelt en er goede resultaten in kan vinden

Symboliek kan op die zoektocht een heel belangrijke rol spelen. Heel mooi vond ik dit beeld in het Louvre. Een symbolische voorstelling van een herverbinding.

Eros en Psyche
van
Antonio Canova7 opmerkingen:

 1. mooi?
  MOOI?????
  Mens Elly...dit is prachtig!
  en ook heel heeeeel mooi gefotografliepst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. als je iets al met je meedraagt maar niet ten volle bewust dan ben je er al mee verbonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het nieuwe woord lijkt me inderdaad meer recht doen aan de opdracht van de mens.

  Dat beeld heb ik ook gezien in het louvre. Mooi he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja Elly bedankt voor het tonen van dit beeld echt schoon zeer schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Religie heeft inderdaad een andere betekenis gekregen in de loop der tijd. Voor mij heeft het altijd in de lijn der 'verbinding' gelegen. (de tegensteling VERbonden en GEbonden vind ik daarom zo mooi!)
  Hetzelfde met spiritualiteit. In de jaren zeventig hadden we daar een heel ander idee/gevoel over. Het ging toen om de puur geestelijke beleving. Nu gaat het meer richting new-age. eh...

  Mooi item!

  ***

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tegensteling moet natuurlijk tegenstelling zijn ;-]

  BeantwoordenVerwijderen
 7. reflexxus. Je hebt wel gelijk, maar in potentie wil zeggen dat het nog niet zichtbaar is of tot uitdrukking is gekomen en dan kun je er nog niets mee. Je bent je e niet eens van bewust van wat er mogelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...