woensdag 8 juli 2015

Noord Brabants Museum

Vandaag waren we alweer op stap. We zouden naar het Brabants museum. Ik had gezien dat er werk van Jan Sluiters hing, Leon Adriaans, Henk Visch en Marc Mulder. Ook van Gogh was vertegenwoordigd. De moeite waard om een dagje aan te besteden.

Dat het regende was niet zo'n probleem in het Museum heb je daar geen last van maar ik vond het wel leuk een paar natte fotootjes te schieten.


Het l;ijkt op de foto's heftig, maar met een regenjas hielden we het aardig droog en de cappuccino was lekker. Maar daar kwamen we niet voor.

Ik heb genoten van alle kunst en denk erover eens een keer van al die kunstfotootjes die ik inmiddels heb verzameld een apart blog te maken.
Hier een voorproefje.
Maar wat gaat daar weer veel tijd in zitten. pfff.


.................................................................................................................................................J.A. van der Ven
De bekoring van Eva
1841
Gips
De duivel in de gedaante van een slang, biedt Eva de appel aan van de boom van kennis van goed en kwaad. Door van de appel te eten werden Adam en Eva uit het paradijs verbannen.
J.A. van der Ven onderging in Rome de invloed van de grote neoclassicisten Canova en Thorwaldsen.


.
.

2 opmerkingen:

  1. Gestorven zonnebloemen vind ik prachtig en vooral ook origineel.
    Dat beeld is ook heel mooi. Het doet me denken aan een stukje van de cursus kunstgeschiedenis waarin een Italiaanse beeldhouwer aan de orde kwam (het was een bekende maar zijn naam wil me even niet te binnen schieten) die fenomenale beelden maakte maar één handicap had: hij kon geen vrouwen schilderen of beeldhouwen. Het gezicht en de borstpartij wilde dan nog wel lukken maar vooral het achterwerk en de bovenbenen waren zeer mannelijk zodat er, bij nadere beschouwing een vrouwelijk bovendeel en een min of meer mannelijke (want te gespierd en te tanig) benenpartij. Iets dergelijks meen ik in het stuk links van de slangenkop terug te zien.
    Los van dit alles blijft het beeld prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MOOI! ik vind de kleuren van Daniels prachtig

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...