dinsdag 11 februari 2014

Olympische spelen

Ik kopieerde een berichtje dat ik op facebook plaatste.

Gister een docu gekeken van de VPRO over de ellende voorafgaand aan de realisatie van de Olympische spelen. Niet veel anders dan de narigheid bij de bouw van de grote voetbalstadions. Zo erg dat er zelfs vele doden vallen wegens onmenselijk misbruik en overtreding van regelgeving. Dat zou toch anders moeten.
En toch misgun ik de sporters hun inzet, prestaties en plezier niet maar zacht uitgedrukt, op wat voor een vreemde manier zijn we toch bezig? Moeten we daar niet ook eens over nadenken?

3 opmerkingen:

  1. Voel helemaal met je mee. Al dat grote geld wat met sportevenementen wordt verdiend en uitgegeven. Kies twee landen uit voor zomer en winterspelen, betaal en onderhoudt met alle deelnemende landen de faciliteiten en je hebt een hoop winst, lijkt mij. Maar daar is de commercie het vast niet mee eens. De sporter komt voor de prestatie die zal nog naar het eind van de wereld reizen, bij wijze van spreken. Over voetballen zullen we het maar niet hebben, dat is qua verdiensten en geldverspilling helemaal uit de hand gelopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de sport in alle opzichten overgewadeert zo het moet er maar eens uit. Belachelijk wat daar allemaal aan word verdiend het loopt de spuigaten uit.Ik vind sport mooi hoor maar de circus er om heen brrrr laat ik maar niet meer mopperen maar het is een verdwazing zoals het in die wereld toegaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een terechte opmerking die veel mensen niet goed uitkwam. Ik gun alle sporters hun medaille. Maar deugen doen die evenementen niet. En er zijn nog veel meer van die gelegenheden. Kijk maar eens wat er bij uitzendburo's gebeurt.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...