vrijdag 17 januari 2014

Storm

Vanmorgen keek ik uit het raam en zag de kale boom heen en weer wiegen in de wind. Hier en daar zit er nog een verdord blaadje aan. Plotseling kwam dat gevoel weer boven van elementtalen met een bewustzijn. Ja begrijp me goed niet zoals de mens na kan denken en zich van zichzelf bewust kan worden, maar onbewust bewustzijn heel primitief waardoor toch dingen in beweging worden gezet. Ze kunnen ontaarden in enorme krachten maar hebben ook grote kwaliteiten. Het werkt allemaal mee om onze aarde en de hele kosmos draaiend te houden. In mijn visualisatie zag ik de geesten van de elementalen door de takken dansen.

Sommige mensen geven het een jasje aan en praten over kabouters, heksen, verschillende geesten en andere soorten aangeklede krachten. Aangekleed waardoor er een soort communicatie kan ontstaan omdat niet iedereen in abstracte zin contact kan maken met... ja met WAT?  Door me meer bewust te worden van de elementen die een rol spelen in ons leven gaan er andere deurtjes open. Ook dit laatste is natuurlijk weer een beeldspraak maar mist zijn resultaten niet.

Nu zul je denken dat ik de weg ben kwijtgeraakt, nou dat valt denk ik wel mee hoor :-) want natuurlijk weet ik dat alles heel wetenschappelijk en onderbouwd materialistisch te verklaren is. En dat is een goede zaak want daardoor krijgen we in sommige gevallen meer grip op de elementen. maar misschien zijn we de weg ook in die wetenschap een beetje kwijtgeraakt en vergeten dat men in oude tijden meer bewust betrokken was bij het primitieve bewustzijn van alle elementen en dat overal verhalen over verteld konden worden evenals over de sterrenhemel waardoor de krachten in de natuur tot leven en bloei kwamen voor de mens.

Ach die oude tijden waren in die zin zo gek nog niet. Er is veel verbeterd en we weten veel meer over de materie dan ze in oude tijden wisten, dat is een goede zaak maar toch jammer dat we het kind met het badwater hebben weggegooid.


1 opmerking:

  1. Ik heb dit schrijven een like gegeven.Die verhalen over de elementen ik ben er dol op en ja ik ben het met je eens Elly.
    Met genoegen gelezen hoor.
    Gaat alles een beetje naar je zin?

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...