woensdag 15 januari 2014

Quan Yin

Een dagje kunst kijken zeer vermoeiend maar de moeite waard. Het is onmogelijk om de hele collectie in een dag te bewonderen en ik was onder de indruk van wat ik allemaal te zien kreeg.

Als eerste vond ik de Quan Yin hier op de Aziatische afdeling waar ik een slechte foto van bewaar die me zo ontzettend aansprak. Ik wist niet dat hij in de collectie van het Rijksmuseum werd bewaard. Ik was aangenaam verrast.

De Bodhisattva van Liefde Mededogen die in de Tibettaanse traditie Avalokiteshvara heet. Het is de kwaliteit van Groot Liefde en Mededogen.
Kwaliteiten die in ons aanwezig zijn maar nog niet volledig ontwikkeld. Aan de ontwikkeling daarvan kunnen we volgens het boeddhisme werken door je erop te richten. Daarbij is een voorbeeld heel behulpzaam.


6 opmerkingen:

 1. Prachtig museum. Voor elk wat wils. Wil je alles zien, moet je regelmatig gaan. Bezit van een museumkaart biedt veel mogelijkheden.
  Mooi beeld, Elly.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze jaarkaart was verlopen, maar we hadden vrijkaartjes. Nu gaan we weer een jaarkaart aanschaffen Ferrara. Ons bint zunig, hihihi

   Verwijderen
 2. Binnenkort ga ik ook Elly, ik ben vooral ook benieuwd naar het gebouw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik viel er van de ene verwondering in de andere Margreet. Je zult het prachtig vinden denk ik.

   Verwijderen
 3. Ik ga ook binnenkort. Daarnaast ga ik mij op de cursus kunstgeschiedenis richten die in Amsterdam in het Bijbels museum wordt gehouden. Ik heb er zin in. Dat voordeel van 'richten op' is mooi en ik heb die ervaring ook steeds meer. Niet alleen als het gaat om religie of filosofie. Als je je met hart en ziel op een bepaald doel richt, gebeurt er van alles in je leven wat je niet verwachtte. Af en toe sta ik verbaasd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar wat je hier schrijft Plato :-). Veel succes met de cursus. Lijkt me heel leuk.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...