dinsdag 28 januari 2014

Ontmoeten

Gisteren kreeg ik een mailtje met de vraag of ik zin had een groep te vormen en dan een half jaartje op het educatief centrum (de kinderboerderij) te gaan schilderen. Wat daar werd gemaakt moest dan wel betrekking hebben op het centrum.  Ik vond het erg leuk dat ik daarvoor werd gevraagd en voelde het kriebelen van enthousiasme, maar de realiteit is anders. Er waren zoveel dingen die me van een JA weerhielden dat ik heb besloten mijn vrijheid te behouden en het niet te doen. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat lopen en wie weet misschien kan ik af en toe meedoen als deelnemer, maar me eraan verbinden en verantwoordelijk zijn wordt me werkelijk teveel met alle andere leuke 'verplichtingen' die ik nog meer heb.

Gistermorgen ben ik weer aan het schilderen geweest in het open atelier en heb doorgewerkt op een werkstuk dat volkomen mislukt leek te zijn. Toch gewoon verder fantaseren en de ondergrond gebruiken. Het is heerlijk om erop door te werken en te zien wat er dan nog allemaal mogelijk is.
Het schilderen loopt werkelijk synchroon met het dagelijks leven. Niet alles gaat zoals je het wilt maar met de opgedane ervaring en de handycaps kun je heel nieuwe wegen inslaan en wie zegt dan dat de resultaten minder zijn dan hetgeen je eigenlijk verwacht had?
Onzin, alle resultaten van de weg die je gaat zijn waardevol zolang je er energie en voldoening uit kunt halen. En dan is het handig je niet door een mislukking te laten misleiden en denken dat het daar ophoudt.

Nu even iets heel anders. De privacy is, zoals we wel weten ver te zoeken op internet. Ik wilde hier als kop: Mislukking boven zetten met een vraagteken. Maar durf dat niet te doen, want mijn ervaring is als ik verkeerde woorden gebruik in de kop er een stroom van spam in mijn brievenbus beland met allerlei commerciële aanbiedingen in Engelse taal of een Koeterwaals Engels om me uit het slop te halen en dat stoort me toch een beetje.Daardoor heb ik er al eens een blogje helemaal uitgegooid. Het bestoken met spam duurde maar voort ook toen ik de kop had veranderd.


Wil je ook de eerste opzet nog even zien waar ik niet verder mee kwam?
En roep nou alsjeblieft niet: OOOOO die is veel mooier hahahaha.
Jawel hoor, mag best ;-) want het gaat gewoon om de weg, weet je wel. Een weg van blijdschap, inzet en bezig zijn.6 opmerkingen:

 1. Over die laatste zal ik niet oooo wat mooi roepen, maar ooo wat zat je vast en wat heb je je daar geweldig doorheen geschilderd! ;-) En wat spam betreft, volgens mij houdt modereren dat behoorlijk tegen en als het komt, komt het ergens in mijn mail bij spam, waardoor ik er niet met mijn neus opgedrukt word. De kop van een stukje, hihi..die maak ik soms bewust suggesties, verwijzend naar erotiek ofzo. Vaak heb ik dan gelijk extra bezoekers! :-))) Verder vond ik het fijn dat je op Werkwijze actief aanwezig was!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja modereren helpt tegen spam je kunt ook een code laten intoetsen enfin dat weet je vast al wel denk ik. Tja het bovenste schilderij laat wat staan voor je eigen verbeelding en dat maakt jouw schilderwerk ook zo interresant

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fascinerend geheel. Twee werelden die bij elkaar komen.

  Ik schreef ooit een stukje over de Visa-Card en werd daarna bestookt met spam. Toen ik het stukje had verwijderd stopte het meteen.
  Vandaag stond in Trouw weer een heel artikel over privacy, Google enz. Wij bloggers staan voor eeuwig op het net.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind die eerste inderdaad ook erg mooi. En spannend vanwege de kronkeling. Misschien geef je het in een volgend schilderij nog een kans. Je weet maar nooit.
  Sterk om iets af te wijzen als het je niet uitkomt. Privacy is een groot goed.
  Dat van die spam begrijp ik niet zo goed. Ik heb nooit grote aantallen spam gehad vanwege een stukje. Zou het iets van blogspot zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Plato, niet van blogspot maar een zoekmachine waaruit allemaal aanbieders tevoorschijn kwamen met aanbiedingen om geld te verdienen.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...