zondag 6 oktober 2013

Niet mogelijk

Maar weer een persoonlijk berichtje.

Fotootjes plaatsen op het blog en 'likes' op facebook is iets waarbij je niet zoveel na hoeft te denken dat gaat me momenteel wat makkelijker af dan stukjes schrijven over aandacht en overdenkingen. Niet dat ik  niet meer nadenk of aandachtig ben of probeer te merken hoe het in mij functioneert, maar het schrijven daarover gaat niet zo eenvoudig omdat er veel persoonlijke dingen waar anderen bij betrokken zijn een rol spelen. Ziekte en privézaken waarover ik als het mijzelf betrof wel zou kunnen schrijven maar niet over dat waar het anderen betreft.

Geconfronteerd met ziekten speelt reflekteren bij mij een grote rol. Zeker wanneer het dichterbij in de eigen kring voorkomt. Toch voel ik tot nog toe een bepaald onvermogen erover te schrijven door de omstandigheden. Wat gaat er allemaal door me heen, hoe wil ik ermee omgaan en lukt me dat ook? Wat zou ik zelf doen onder veranderende omstandigheden? En hoe meer ik betrokken ben bij de gebeurtenissen des te groter en dieper de ervaringen raken.

Momenteel ben ik bezig wat kinderherinneringen op te schrijven en dat werkt heel rustgevend.  Meditaties, stilte van binnenuit  en beoefeningen helpen me verder. Ik voel me sterk en hoop dat ik tot steun kan zijn.

Land zonder paden3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig toepasselijk schilderij bij dit persoonlijk schrijven.
  Waarom noem je het niet schrijven over de omstandigheden onvermogen? Ik lees er eerder schroom in en persoonlijk vind ik dat niet erg. Je hoeft hier niet alles te delen, tenzij je dat echt graag wilt. Ik wens je sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven Elly
  En ja je eigen weg banen is niet altijd eenvoudig.
  Kinder herinneringen zijn vaak ook fijn om te lezen Elly !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het hoeft ook niet altijd opgeschreven. Af en toe lijkt het me prettig om dingen in alle stilte te beleven. Het schilderij is mooi van kleur. Het past goed bij dit stukje. Land zonder paden. Onoverzichtelijk maar wel met alle mogelijkheden om je eigen weg te kiezen. Als de angst voor het ontbrekende pad achterwege kan blijven, is het onbeperkt genieten.

  Over likes. We krijgen ze ook op weblog. Aardige mogelijkheid, maar als de like de reactie gaat vervangen vind ik dat eigenlijk jammer.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...