zaterdag 28 september 2013

Vakantie thuis

De laatste tijd komen er maar weinig blogjes in het Magazijn te staan. Alles staat op een laag pitje. We hebben vakantie gaan van huis uit met dagtochtjes en fotograferen daarbij. Maar er zijn ook veel persoonlijke omstandigheden die een rol spelen en veel tijd en energie vragen daardoor komt het er niet van uitgebreide stukjes te schrijven en is het eenvoudiger een foto te plaatsten op mijn fotoblog of facebook. Als je wilt kun je daar natuurlijk ook altijd naartoe.

Laatst zag ik een prachtige uitzending van Colege Tour. Opnames van een gesprek met
 de internationaal bekende gedragswetenschapper Frans de Waal, die ooit als student aan de chimpanseegracht in Arnhem is begonnen. De opnames voor het populaire televisieprogramma met presentator Twan Huys vonden plaats op het Safari-terras van ons park. U kunt de uitzending online terugzien, als u deze vrijdag 20 september gemist heeft: uitzending College Tour.

Wat mij vooral boeide waren de vergelijkingen die hij trok tussen menselijk gedrag en dat van dieren. Ook werd er gesproken over de manier waarop wij onze moraal een plek geven.

Heel bijzonder om je in te verdiepen en een vergelijkende studie te doen zoals hij dat deed lijkt mij. Het geeft een verbreding van de kijk op ons menszijn.

2 opmerkingen:

  1. maf, ik hoorde ergens in een gesprek dat misschien ooit in de toekomst wezens schande zouden spreken over hoe wij kippen en andere dieren behandelen en massaal slachten
    ook iets om over na te denken toch?
    liefs en jammer dat je niet op ons feestje kon zijn....zie mijn blog

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er een stukje van gezien. Het is inderdaad verschrikkelijk hoe wij met dieren omgaan. Dat doen dieren zelf ons niet na. Daar zijn wij uniek in en we schamen ons in de regel niet.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...