vrijdag 12 april 2013

Schilderen en loslaten

Komt het omdat ik nu teveel afgeleid ben door het Magazine waar ik aan werk of heeft het toch nog iets met die oude faalangst te maken?

Ik heb toch moeite om te schilderen bij het KWA

A.s. Maandag gaan we tekenen bij de buren in de manege . Ik verheug me daar op want dan heb ik houvast en weet ik wat ik moet doen. Natuurlijk breng ik er niets van terecht, want tekenen is niet mijn sterkste kant en paarden in beweging snel tekenen vind ik het moeilijkst dat er is, maar ik vind het toch leuk om te doen en daardoor merk ik dat mijn oude faalangst me geen parten meer speelt, maar om vrij te werken zoals ik het thuis doe, dat lukt me niet op het KWA. Schilderen wat ik wil en wat ik ermee wil laten zien, was daar ook niet mijn bedoeling dus ga ik  wel gewoon door met oefenen en lekker bezig zijn met anderen.

Voor andere dingen schilderen, daar heb ik gewoon mijn eigen omgeving en de rust voor nodig van weglopen, stoppen en weer verder gaan. Er staan meestal meerdere dingen klaar om iets aan te kunnen doen.

Thuis werk ik nu weer verder aan dit doek waar ik in vastliep

http://magazijn.blogspot.nl/2012/11/making-of-koude-vis.html


Misschien is het wel een hopeloze zaak en gaat er uiteindelijk de witkwast overheen. Dat doe ik wel vaker als het me niet bevalt. Ook dat is loslaten en opnieuw beginnen. En het is verwonderlijk wat er dan weer voor nieuwe dingen in naar voren komen. Het blijft voor mij een kwestie van aandachtig kijken en soms komt er alleen al door te kijken iets naar boven.

Wat het uiteindelijk gaat worden???
Ik weet het ook nog niet hoor.






4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kijkje in je hobby en je beleving.

  Ik herken dat wel een beetje. Ik kan uren zitten prutsen aan een afbeelding met gedroogde bloemen, die dan maar niet tot goed resultaat wil komen. Soms rest de prullenbak, maar wel een hoop plezier gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als de onderste vis je laatste bewerking is...ik vind 'm mooi! Het 'mannetje erbij had ook wel wat, maar dat verkeersbord was wat te veel..Hihi enne wat mijn open Atelier ervaring uiteindelijk met me deed, ik zwijg er over. (-_-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Faalangst als grondlaag


  het canvas
  wacht geduldig
  op een streling van penseelhaar

  diepgekleurde vlekken en blikvangende lijnen
  een masker waarachter het weefsel zal verdwijnen

  verhardende emotie,
  gemengde
  zielenroersels van de kunstenaar



  Lenjef

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een vis voor een stopbord is toch een leuk gegeven? Nog leuker: een vis voor 5 of 6 verkeersborden tegelijk. Helemaal fout natuurlijk. Ik heb geen verstand van intuïtief schilderen. Misschien mag dat ook wel helemaal niet omdat je gevoel voorgaat. Denk ik. Ach en wee, ik houd mijn mond.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...