dinsdag 9 april 2013

Hard werken

Het leven is heel afwisselend. Soms kabbelt het rustig verder en heb je alle tijd om te doen wat op het lijstje staat. Maar er zijn zo van die tijden dat alles tegelijk op je afkomt.

Ben ik nou de enige bij wie het hollen of stilstaan is?

Nou in dat hollen ben ik nu terecht gekomen. Ik merk dan altijd weer dat heel even de angst toeslaat dat ik geen tijd genoeg heb en dingen niet op tijd kan doen. Daar moet ik voorzichtig mee zijn, want dat levert stress op. Even een paar stapjes achteruit en naar mezelf kijken. Ik vertel mezelf dat ik niet meer dan één ding tegelijk kan doen en de rust moet bewaren. Meestal helpt het wel want de meeste dingen en de grootste druk zit in het hoofd en dat heeft dan weer een uitwerking op het lijf. Dus alles met aandacht en op zijn eigen tijd afwerken is de leus.

Ik vind het een uitdaging om er op de juiste manier mee om te leren gaan, maar dat lukt me niet altijd en ik moet dan ook oppassen dat ik niet kriebelig word als ik de voorbereidingen voor de volgende dag, die vervelende huishoudelijke klusjes zoals aanrecht opruimen want als ik dat niet doe dan loopt het de volgende ochtend in de soep, nog op het laatste moment voor het slapen gaan moet doen, want dan heb ik het echt wel gehad en wil naar bed.

En het meest opmerkelijke is dan als ik de eerste dag 'doorben' en al een gedeelte heb afgewerkt van de hoeveelheid die er ligt te wachten, ach dan valt het allemaal nog wel mee. Dat zou ik me meer van te voren moeten bedenken. Er van te voren rekening mee houden dat ik niet meer dan een ding tegelijk kan doen en dat het dan best wel goed komt. De rust in mezelf bewaren dat is wat het leven leefbaarder maakt. En zo is de cirkel weer rond.

Wat er dan ligt te wachten nu? De lay out voor het nieuwe Magazine en alle andere persoonlijke afspraken enz. komen daar dan bij.

Hieronder een kleine impressie van het vorige nummer. En nu weer hard aan de slag met het nieuwe.

9 opmerkingen:

 1. Ik doe het dan altijd maar stapje voor stapje Elly. Gewoon de eerste stap en dan volgt de volgende. En dan komt het vanzelf... Maar ik kan me voorstellen dat het je soms aanvliegt als je het geheel overziet. Prachtige lay out trouwens! Ik zit even in een relatief rustig jaar. Een aanloop naar het totaal omgooien van ons leven. En bij mij is het nu andersom: zou ik sneller willen dan het nu stroomt. Ook niet goed.... Voor alles is een tijd! Dus even diep ademhalen en gewoon doorstappen Elly! Dikke knuf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Mariam.
   Succes met alle plannen en gewoon gelukkig zijn met alles erop en eraan ;-).
   Tijd is een vreemd verschijnsel hè. Soms gaat het veel te snel en soms veel te langzaam

   Verwijderen
 2. Tja soms loopt het over moeten we ons zelf even aanpakken.Ik doe dit door even afstand te nemen na heftige emoties.
  Maak je die magazine helemaal zelf?
  Ziet er mooi en overzichtelijk uit Elly!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen de layout Novelle. Verschillende mensen schrijven artikels die krijg ik in Word binnen en ik zet alles in elkaar met foto's etc.

   Verwijderen
 3. Nou de layout is werkelijk zeer verzorgd hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, druk,druk ,druk, zou Finkers zeggen. Altijd weer zo'n valkuil waar bijna iedereen intrapt.
  Als je de bezigheden letterlijk op een rijtje zet en afkruist wat klaar is blijkt het doorgaans minder erg te zijn dan de chaos in je hoofd aangeeft.

  En dan het blad. Het staat er zo simpel alleen de lay-out, maar dat vraagt toch de nodige aandacht en technische handelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben ik nou de enige bij wie het hollen of stilstaan is?... is je vraag...

  Wat mijzelf betreft heb ik na heel wat jaren geleerd eindelijk die tering naar die nering te zetten, m.a.w. ik laveer zo tussen hollen en stilstaan en MOET gelukkig niks. Noch van mezelf, noch van anderen.

  Kun je nagaan, je zult er nog een baan bij hebben (zoals in ons 'prébejaardenbestaan').

  Sterkte met het coördineren van het nieuwe magazine...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nee hoor elly,
  ik denk dat dit bij veel mensen zo gaat,
  het leven is nu eenmaal een golfbeweging..
  ik laat het altijd maar komen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan me voorstellen dat als je de verantwoordelijkheid voor een JH Magazine hebt dat er soms 'druk' is..
  Zelf heb ik geen 'druk' meer, dus hollen of stilstaan ervaar ik niet meer zo. Wel heb ik passieve en actieve periodes, maar niet vanwege een 'druk'. Soms mis ik dat een beetje... ( Hahaha, en zo zie je maar, er is altijd wel wat!)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...