woensdag 20 maart 2013

Eindelijk

Ik ben weer helemaal aanwezig. Alles doet het weer.De computer functioneert en buiten sneeuwt het als een gek. Om twee over twaalf is het lente geworden. Dat houd je toch niet voor mogelijk. Maar ja, alles kan en ik zou er bijna een kerstgevoel van krijgen.

Nu ik toch weer aan de praat ben kan ik jullie meteen even mijn inzending, een studie van het Noorse landschap (50x60), laten zien voor de expositie van de KWA voor de leden. Er wordt een selectie gemaakt en ik ben benieuwd of ik mee mag doen.
Op 13 en 14 april komen de uitgezochte werkstukken te hangen in de Diaconessenkerk in Arnhem. Er zijn heel bijzondere stukken bij. Niet alleen schilderijen maar ook beelden, keramiek en grafiek. Ja, er wordt hard gewerkt door de KWA leden.


6 opmerkingen:

 1. het grootse van noorwegen haal je er goed uit elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk mag je daar hangen. Althans dat vind ik. Een prachtig schilderij Elly. Wanneer wordt er gekozen?
  Lieve groet, Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trouwens, fijn dat alles het weer doet.
  Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zitten mooie elementen in je schilderij. Die rots rechtsonder is goed uitgewerkt en ook de weide rondom de huisjes is Noors romantisch weergegeven. Ik hoop dat je mee mag doen. Zal vast wel toch?
  Fijn dat de computerstoringen nu zijn opgelost.

  Ik heb nog even gereageerd op het pausartikel II. Zo negatief als je dacht ben ik volgens mij niet. Ik heb me de afgelopen maanden heel enthousiast en werkelijk geïnteresseerd met deze onderwerpen beziggehouden. Je ziet enerzijds wat een behoefte er is aan een vriendelijke, dichtbijstaande leider. Dat doet die paus uitstekend. En hij heeft vast ook een goed hart. Ik twijfel er niet aan. Tegelijkertijd is daar het college van kardinalen (daar hoort hij ook bij) die zonder uitzondering aartsconservatief zijn en niet bereid om het misbruik in de kerk vol in het gezicht te kijken, de homo's gewoon als normale mensen te beschouwen. Velen van die kardinalen zijn tegen een dialoog met vreemde godsdiensten ook. Wel, daar richt mijn kritiek zich op. Ik hoop dat de paus die situatie kan verbeteren. Doet ie dat, dan haal ik opgelucht adem. Zo niet, dan is het alleen maar vormgeving en marketing geweest. Natuurlijk moeten wij afwachten wat hij doet naast de uitstekende spirituele toon die hij bezigt en hem alle kansen geven. Dus niet negatief maar gezond kritisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn je nuancering te lezen. Het zijn dezelfde kanttekeningen die ik ook heb bij de goede beelden die over het scherm zwerven. we zullen het in de gaten houden Plato :-). Dat er kerkelijke richtlijnen zijn, daar kan ik me iets bij voorstellen daar drijven instituten nu eenmaal op, maar wat ik vooral erg vind is dat de uiteindelijke verantwoording voor de eigen levenswijze waarbij niemand schade wordt berokkend, niet duidelijk aan de mens zelf terug wordt gegeven als een keuze, maar dat dwangmatig een wet wordt voorgeschreven en er geen ruimte is in de kerk voor persoonlijke bespiegeling en keuzes. Terwijl de misbruik ellende die richtlijnen met voeten treedt.
   Ik hoop dat daar ooit nog eens verandering in komt.

   Verwijderen
 5. Jaaa! die rots. en die kleine huisjes.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...