zondag 2 december 2012

Thich Nhat Hanh


Niet door te gaan demonstreren tegen nucleaire wapens bereiken we vrede. Doordat we kunnen lachen, ademen en doordat we vreedzaam zijn, bereiken we vrede.
Op maandag 10 december wordt de film My life is my message van Thich Nhat Hanh vertoond  bij de theosofische vereniging,  Brugstraat 7 te Arnhem; aanvang 20.00 uur (zaal open voor koffie/thee om 19.30 uur).

Na de film is er mogelijkheid voor een gesprek over de inhoud ervan.

Voor deze avond wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Komende maandag 10 december zullen we een andere film van Thitch Nath Han vertonen dan wij aangekondigd hadden, namelijk een film getiteld: Steps of mindfulness waarin de monnik een inleiding geeft op zijn gedachtegoed tijdens een wandeling door India. 

Thich Nhat Hanh (11 oktober 1926) is een verbannen Vietnamese boeddhistische monnik, vredesactivist, dichter en schrijver. (Thich is een titel die "Eerwaarde" betekent.)
Geboren in Vietnam verliet Nhat Hanh als zestienjarige zijn ouderlijk huis om Zen-monnik te worden. Het communistische bewind in Vietnam beschouwde hem als klassenvijand, en Thich Nhat Hanh moest zijn vaderland verlaten. Sinds 1966 leidt hij een monastieke gemeenschap en lekengroep die onderricht geeft in het trainen van aandacht en geëngageerd boeddhisme.
De documentaire volgt de monnik rond de periode van de 11 september Memorial Day in de stad Washington alwaar hij aan congresleden onderricht geeft in 'Leven in aandacht’. In het centrum van de wereldmacht Amerika probeert hij zijn vredesboodschap zo effectief mogelijk te laten doorklinken.

www.theosofieinarnhem.wordpress.com

3 opmerkingen:

  1. Ja daar geloof ik ook in(die quote bovenaan)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het hele mensdom dat nou maar eens zou kunnen begrijpen... het is zo simpel...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als er één persoon is die het begrijpt, zal op den duur dat hele mensdom het begrijpen. We zijn immers één, ook al lopen we niet exact op hetzelfde aardse tijdstip op het zelfde stukje snelweg.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...