vrijdag 30 november 2012

Een wandelingetje

Ik kwam hem vanmorgen  tegen op mijn wandelingetje naar de apotheek. Het was behoorlijk fris. Dat had ik niet zo verwacht alhoewel de mist het uitzicht behoorlijk had belemmerd en de ramen van de serre helemaal beslagen waren.
 Op de terugweg met wind mee was alles een beetje vriendelijker en kon ik met een blij gevoel mijn handen uit de zakken halen om het kleine fototoestel aan te zetten. Meteen hoorde ik hem. Alsof hij erop gewacht had. Bovenin de Magnolia die vol met knoppen zat voor het komende voorjaar. Hij was alvast aan het oefenen en floot er vrolijk op los.

Je kunt het niet horen, maar ik heb er wel een plaatje van gemaakt.

De witte besjes lijken ons attent te maken op het komende kerstballenfeest.Aan de oude Velperweg staan tussen enkele eengezinswoningen  zulke prachtige herenhuizen.Ooit fotografeerde ik in het beekje dat hier en daar boven de grond voor de tuinen langsstroomt Weidebeek juffers. Midden in de stad is het een oase van rust langs dat smalle watertje dat regelmatig onder de grond verdwijnt. Nu ontdekte ik een Meerkoetje druk doende met fourageren.

Weer bijna thuis zag ik de Mahoniestruik  alweer in bloei staan in de tuin van Vreedenhoff. Het is een winterbloeier.

Hij bloeit prachtig en daarna krijgt hij trossen met zwarte bessen. Dat lijken net druiven en daarom wordt hij ook wel druifplant genoemd. Van die bessen kun je heerlijke jam maken, dus het is een struik met veel toepassingen.

Ja ja, dat heb ik even gegoogled hoor, want zelf weet ik er niet zoveel van.
3 opmerkingen:

 1. Dat het koud is merkte ik vanmorgen ook toen ik in mijn nachthemd buiten stond....brrrrrrr. das even wennen hoor.
  Ik denk dat de vogels en de eekies de komende tijd moeten wachten tot ik in de kleren ben.
  Wat super zo`n ontmoeting met een roodborstje hè.....daar word een mens blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een plaatje om stil van te worden..en alleen maar te kijken en luisteren..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze blijven tot de verbeelding spreken, die roodborstjes. Wat een heerlijke wandeling, zo ga je toch (bijna) voor je lol naar de apotheek.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...