zaterdag 8 september 2012

Een nieuwe functie SV

Veel kerken hebben een nieuwe functie gekregen. Regelmatig worden ze omgebouwd door een projectontwikkelaar tot appartementen expositeiruimten of voor het gebruik van andere mogelijkheden.

Ik bezoek graag kerken en fotografeer ze eveneens erg graag. Maar dat zal intussen wel duidelijk zijn. Op een of andere manier word ik altijd gegrepen door de sfeer en de rust die er heerst ook al wandelen er in de vakanties nog zoveel toeristen rond. Over het algemeen is het me onmogelijk een kerk voorbij te lopen dus zullen er ook nu wel weer verschillende plaatjes van die bezoekjes tevoorschijn komen.

Ja, daar moeten jullie het dan maar mee doen. Ik ben blij dat er gelukkig nog wat authentieke kerken over zijn.

Ook de Trinitatas in Dresden kijkt me uitnodigend om het hoekje aan.


Toch maar even binnenkijken dan...

En dan als een speciaal kadootje die lichtval.

5 opmerkingen:

 1. het onbegrijpelijkst engst van een oude kerk vind ik wel dat je over graven loopt. en dat men dan keuvel de keuvel na de preek gezelli een kopje koffie doet naast een praalgraf/ een tombe van wit marmer en elkaar fatsoenlijk en o, zo, beschaafd belegend (blèèèèh
  altijd weer dat gegoochel en geaanbid van oude menselijke, o, zo, heilige resten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. afgelopen woensdag was ik in een kerk in Zutphen die was gebouwd in de elfde eeuw.Ook even kijken doen we meestal als we een stad bezoeken.En ja je loopt er over de graven en de tijd lijkt daar stil te blijven gestaan.Ik had daar een muf gevoel bij.Ik moest op adem buiten de kerk komen.Deze was ook niet zo pralerig als op de foto`s die jij hebt gepubliceerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Novelle: die kerk te Z. ken ik dus. ( echt enge sfeer)) zelf was ik een paar weken terug in die van Haarlem. daar moest ik slechts heel even aan Pieter Saenredam's schilderijen van kerkinterieurs denken.
  omdat mijn kleinzoon van 2 er bij was vond ik het wel geinig allemaal. hoe hij reageerde? buiten had ie gezongen: 'de klokken van Haarlem' en naar de toren omhoog gekeken toen ze klonken. Even later lopen we de kerk in en meteen keek hij omhoog of ie tot binnenin de toren zou kunnen kijken en de klokken zou kunnen zien. ( zijn ruimtelijk inzicht/interesse viel me al vaker op)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bekijk die kerk, zoals op de eerste foto, en de gebouwen daarom heen gewoon als mooie oude gebouwen. Ik vind het fijn dat ze er nog staan. Is die eerste foto niet net een tekening van Anton Pieck. Weergaloos. Het interieur mag er trouwens ook zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wat leuk opgemerkt over die eerste foto.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...