woensdag 8 augustus 2012

Struikgewas weg, verbetering of ergernis?

Sinds de buren met man en macht bij de gemeente klaagden over het lage struikgewas en de 'rommel', wat dat ook mocht zijn, rondom de woningen en in het park,  is er in de jaren daarna een en ander veranderd.

Ik herinner me dat ik de deur uitliep om mijn moeder te bezoeken en vlak naast me op de weg een reiger tussen het struikgewas onder de lommerijke bomen stond te fourageren. Ik bleef gefascineerd stilstaan om te kijken. Hij was bijna onzichtbaar tussen de struiken en bleef heel rustig in het tegenlicht staan. Wandelend door het park ritselden muisjes en ander klein grut tussen de bladeren en onder struiken en bomen.
Aan de eettafel die voor het raam staat naar buiten kijkend, hipte de eekhoorns door de bomen en dwarrelden regelmatig van de ene kant van de weg naar de andere om daar weer tussen de struiken en in bomen te verdwijnen. Ik zag ooit een voorbijganger 's morgens heel vroeg verwonderd staan kijken naar een eekhoorn die voor hem uit over de weg hipte.
De mooiste ervaring was een van de eerste dagen toen we hier pas woonden. Er streek een enorme buizerd vlak voor ons raam neer op een dode boomtak.

Nu is het schoon in het park en al het lage struikgewas is verdwenen. Voor onze appartementen flat heeft het struikgewas plaats gemaakt voor een grasveldjes. Sporadisch zie ik nog een eekhoorn en een reiger is er al helemaal niet meer te vinden. Daarvoor moet ik echt het park in en af en toe staat er een ver weg aan de overkant op het eiland in de vijver.
Nee, ik hoop dat de buren het zo naar hun zin hebben. Maar ik mis de bosachtige entourage van het park en het ergste vind ik die afschuwelijke herrie van de grasmaaimachine die om de haverklap het gazon in de groeimaanden moet bijhouden. De herrie dringt door de openstaande deuren en verdwenen is de rust.
Jammer, maar geef mij maar een beetje wildgroei in mijn omgeving.

Waar eerst struikgewas bloeide, zorgen nu grote stenen dat het grasveld niet als parkeerplaats wordt gebruikt. Mooi???


3 opmerkingen:

 1. Wat je nu schrijft raakt me.Ik verfoei die overdreven netheid.Mensen overdrijven hier zo vaak in en trouwens waar overdrijven we nu niet in.Maar goed Ik vind het NIET MOOI laat dat dus duidelijk zijn.
  Graag gelezen omdat ik het leuk vind als mensen met mij eens zijn hahahahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik toch iets kan invoelen is het wat jij nu beschrijft. Om ons huis gebeurd exact hetzelfde. Ik begrijp er niets van. Er wordt propaganda gemaakt voor een natuurpad. Er groeiden struiken en een heleboel wilde bloemen. Alle struiken zijn nu weg en de wilde bloemen worden regelmatig omgemaaid. Er bloeide een heleboel vlas, het is er niet meer. Het geluid van die maaimachine en een bladerblaasapparaat, ik weet niet hoe dit heet, elke maandagmorgen, ik haat het. Bomen worden omgemaaid. het houdt niet op. Wat jij beschrijft over de dieren, heb ik hier jammer genoeg nooit gezien. Wel kikkers en een boel eenden, meerkoeten en zwanen. Gelukkig zijn zij er nog wel. Maar wat jij beschrijft, het is toch zonde dat het weg is. Ik voel me regelmatig machteloos. heb wel een getwitterd met Groen Links, de Gemeente. Krijg of geen antwoord of men vind het fantastisch wat er gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik begrijp het ook niet hoor. Men is jaren geleden gestopt met het verdelgen van het zogenaamde ondkruid met verdelgers en nu dit. Is dat misschien een nieuwe schoonheids hipe of hype, hoe schrijf je dat hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...