zaterdag 9 juni 2012

Tara initiatie


Gelek Rimpoche gaf vandaag een Tara initiatie in Nijmegen. Heel bijzonder en aards zoals hij daarmee omgaat. De weg wijst naar een beter leven, daarbij de traditie en de Boeddhistische filosofie trouw blijft en een open ruimte creëert voor zelfreflectie .
Volgende week volgen de lessen die meer tekst en uitleg geven.
Jewel Heart is een organisatie die de oude wijsheid van het Tibetaans Boeddhisme vertaalt naar het dagelijks leven onder leiding van Gelek Rimoche.

Dus ik zal volgende week wat minder vaak of misschien niet op het blog te zien zijn.

En een
7 opmerkingen:

 1. Veel succes Elly.

  Ik heb toch nog een vraag op voorhand. Serieus bedoeld.

  Een open ruimte creëren voor zelfreflectie. Maar die open ruimte heb je normaal toch ook? En als je aan zelfreflectie doet dan leidt dat toch ook tot een langzamerhand beter leven?

  Is het vermogen te komen tot zelfreflectie niet veeleer het vermogen van de geest zijn door het leven verkregen beschaving en zelfdiscipline aan te wenden tot... En als je die vermogens niet hebt, dat je dan vermoedelijk niet eens aan zelfreflectie toekomt

  Wat draagt nu met name het boeddhisme bij tot dat vermogen tot zelfreflectie, meer dan zelfopvoeding en meer dan geloofsrichtingen al prediken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Interessante vraag Plat. Ik kan niet zo goed overzien wanneer ik eraan toekom een reactie te geven, maar meld het je dan. Bedankt ik vind het leuk erover na te denken.

   Verwijderen
 2. Toch nog een Oranje gevoel! Elly geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk he Sagita. Hij had een oranje shirt aan en ik verdenk hem van een zeker meegevoel. Zeker toen hij op tijd stopte, wat niet zijn gewoonte is, vanwege het voetballen.:-)

   Verwijderen
  2. Aardige man en gevoel voor humor!

   Verwijderen
 3. Ja, gemakkelijk, he? Ik heb het ooit ook gevonden door op de kleine lettertjes te klikken die eronder staan. En het is echt handig, ik klik regelmatig door bij andere weblogs.
  Groeten van Geri

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...