woensdag 7 maart 2012

Marius Nuy

http://crossingmysoul.blogspot.com/ whispering of the soul


Vanmiddag om één uur reed ik naar Doetinchem waar Marius Nuy werd begraven
.
Een woordkunstenaar en ethicus in hart en nieren. Ik leerde hem kennen in 2007 via de blog en we kwamen tot de ontdekking dat we op amper een paar kilometer afstand van elkaar woonden.
Ik leefde met hem mee op zijn blogjes en we dronken heel gezellig een kopje cappuchino met amaretto op mijn balkon. Hij had geen eenvoudig en makkelijk leven. De man met de vogelkop noemde hij zichzelf. Zijn atlas was aangetast door de ziekte van Kahler. De chirurg zette zijn hoofd letterlijk op zijn schouders vast met ijzeren pennen. Daardoor leefde hij dagelijks met pijn.  Toen hij in Klimmmendaal werd opgenomen na een hersenbloeding bezocht ik hem verschillende keren.
Het leven werd steeds moeizamer voor hem met veel pijn en hij verhuisde naar Doetinchem waar Marieke hem liefdevol omarmde en de zorgen met hem deelde.
Nog maar net had hij te horen gekregen dat er meer botkanker was ontdekt en de vooruitzichten slecht waren. Een dubbele longontsteking maakte een einde aan een zwaar leven. Maar hij liet prachtige gedichten en levensverhalen achter die hij met ons deelde op zijn blog.Heel hartelijk dank Marius voor alles wat je was en met ons durfde delen.
Rust nu maar uit van de vreselijke pijnen die je hebt doorstaan.

Groot respect en bewondering heb ik voor Marieke die hem zo trouw en liefdevol door dik en dun heeft bijgestaan.5 opmerkingen:

 1. Ik kende Marius alleen van zijn schrijven en reacties die we over een weer gaven.Ja hij was moedig en oprecht voor zover ik dat kon beoordelen. Maar ook iemand met een hart voor mensen die bescherming/beschutting,begrip nodig hadden en .Mooi dat je ook aanwezig was op zijn begrafenis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtig in memorian Elly.
  Ik kende Marius niet maar je hebt ooit over hem verteld toen je bij me was.
  Sterkte voor allen die hem missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij ruste in vrede. Het zij hem van harte gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jetje Elly, dat ik dit nu pas vind zeg. ik moest voor iemand iets over Marius opzoeken. Wat ontzettend lief van je wat je hier schreef. Hoe gaat het met je?
  Met mij gaat het goed, al vliegen de uren voorbij als een sneltrein, die niet altijd goed bij te houden is.
  Ik heb weer een weblog met hoofdzakelijk muziek en een enkel gedicht. Ik zal je het adres geven.

  http://gaudiasemper.wordpress.com/

  dag Elly, liefs, marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marius..... zijn foto staat nog altijd in mijn huiskamer en 's avonds proost ik met hem als ik een glaasje wijn of port drink. In november bezoek ik zijn graf weer en doet me dat goed. Ik mis hem , alhoewel ik er van overtuigd ben dat hij het goed heeft nu en zonder pijn is. Joke

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...