maandag 20 februari 2012

Kantwerk

Het heeft vannacht wel weer gevroren maar het ziet ernaar uit dat we geen Elfstedentocht meer krijgen. De carnavalsstoeten liggen ook weer achter ons en het is de vraag of zulk kantwerk deze winter nog zichtbaar wordt.
Iedere dag heeft weer zijn eigenheid. Er is niet één dag gelijk aan de ander. Zoals alles uniek is in deze wereld, geen moment hetzelfde.
Als ik daar goed over nadenk kom ik tot de ontdekking hoe geweldig dat is. Een oneindige hoeveelheid  uniciteit evenals het universum, vind je alleen al op deze aardkloot . Geen grassprietje hetzelfde en daarvan mag ik me bewust zijn.

 Ik mag onderdeel zijn van dit totale universum. Het lijkt wel of ik er nauwelijks invloed op heb en toch....is er een gegeven dat alles met elkaar verbonden is. Zonder het één kan het ander er niet zijn. Dat betekent ook dat ik verschil maak. Door mijn houding, door mijn wezen, door mijn zijn. Ook al lijk ik nog zo nietszeggend en nietig.

Maar dat geeft verantwoordelijkheid. 
Hoe meer en intenser ik me daar bewust van ben hoe mooier wordt de wereld en het leven.
Hoe meer ik BEN

Een dik of een dun takje
allemaal zijn ze belangrijk om het geheel te vormen.5 opmerkingen:

 1. Een wonderlijk mooie foto van ontelbare, ijzige, kronkelende verbindingen, mooi begeleid door jouw stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het lijkt inderdaad op kantwerk Elly!
  Heb je de schilder Hokney gisteren op de T.V. Gezien?
  Hij maakte inmens grote doeken....mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Novelle niet gezien maar ik heb even gegoogled. Ik ken hem van ouder werk. Ik wist niet dat hij dit soort dingen nu maakte. Knap werk, maar ...????Het boeit me niet echt.

   Verwijderen
 3. Wat mooi gezegd, je bent een kei in het kantwerk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat bewustzijn van dat stukje dat we zijn, onderdeel en eigenlijk dus onmisbaar in het geheel zoals het is. Zonder 'ons' zou het inderdaad niet zijn wat het nu is.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...