dinsdag 10 januari 2012

Lets dance

En plotseling is het er weer. Dat waar ik maanden en misschien wel langer op heb gewacht. Waar ik helemaal in vast was gelopen door niets te doen of door er dingen mee te doen die mij niet eigen waren en waar ik ook niet achter stond. De aankomende kunstroute van mei had ik al afgezegd omdat er niets uit mijn handen kwam. Er stond al tijden een stuk op de ezel waar ik niet mee uit de voeten kon. Maar ik wil weer schilderen.
Schilderen.
Op de manier die mij past. Weer met mijn eigen handschrift en expressie.
Na het overlijden  van mijn moeder heb ik geprobeerd haar op het doek vast te leggen en het werd één grote frustratie, want dat wat ze voor mij betekende was onmogelijk te schilderen, ook al omdat ik dat fotografisch probeerde te doen en dat valt nou eenmaal buiten mijn bereik.

Museum bezoek, kijken hoe echt goede schilders oplossingen voor de problemen vinden waar ik tegenaan loop en gewoon doorgaan met mijn eigen manier van kleuren, schilderen en het uitbeelden van dat wat ik wil.
Het is er weer helemaal en ik ben niet van plan daar voorlopig verandering in aan te brengen.

Ook op http://ellyvandoorn.weblog.nl/ ga ik meer aandacht besteden aan mijn eigen schilderijen zowel als aan die van gerenommeerde schilders en ze bespreken.

Nog niet helemaal af, maar ik ben weer op weg...

5 opmerkingen:

 1. heerlijk elly als je je zo heerlijk mag laten gaan met schilderen,

  hou je deze stek ook nog aan want weblog wil nog weleens haperen hoor:-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zo fijn om te lezen Elly (glimlach) ik zie er naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te zien een swingende start.

  ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn dus drie blogs straks. Ik ga een apart Elly-linkenlijstje maken. Voor de komende kille winteravonden.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij haalt haar uit het donker.. zij is soepeler..zomaar een kleine interpretatie wat ik erin zie. mooi Elly, ook dat je weer begint, dat het er weer is. Ik blijf je hier bezoeken, ik blog weinig dus liever niet meer dan 1 per persoon :)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...