dinsdag 10 januari 2012

Dom blondje met hoofddoek

Hebben jullie dat domme blondje al gezien met 'hoofddoek' ?

8 opmerkingen:

 1. Hij past zich aan zoals de koningin ook doet als ze in een andere cultuur dan de hare verkeert. Zij geven een voorbeeld van hoe het hoort aan velen die in ons land nieuw zijn en de sfeer juist bij ons zouden willen ombuigen naar hoe het in hun eigen land en cultuur toe gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'en de sfeer juist bij ons zouden willen ombuigen naar hoe het in hun eigen land en cultuur toe gaat.'

  Zo heeft iedereen zijn eigen interpretatie gebaseerd op eigen, (soms angstige) gevoelens en emoties en ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens dat je met respect naar een ander land moet toegaan. Maar ik zie niet dat ik me, als ik naar Israël of Marokko ga, mezelf moet verkleden als Jood of Islamiet. Zo goed als een Turk hier van mij ook niet hoeft te doen alsof ie Christen is. Respect betekent voor mij dat we elkaar wederzijds in de waarde laten.

  Dat respect blijkt uit geweldloosheid, niet willen uitbuiten of veranderen maar gewoon ieder zijn gang laten gaan, zolang die ander de vrede niet verstoord en ook met respect met de cultuur van anderen omgaat.

  Zo ongeveer meen ik dit. Dit houdt agressieloosheid in. Alle agressie leidt tot tegenagressie. Er zijn nog simpele zielen die denken dat oorlog blijvende vrede brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, met respect eens natuurlijk ( wie niet?) en zeker als wij in een ander land met een andere cultuur dan de onze zijn. maar als je je aldaar niet een béétje wil verkleden ( keppeltje, schoenen uit, hoofddoek, lange mouwen en rokken- ik vergeet vast wat-) kom je aldaar geen gebedsruimte (synachoge of tempel of moskee) binnen. ( en nog niet eens zo heel lang geleden zelfs geen kathedraal) Daar kun je dus ook voor kiezen.
  Plato, wat je schrijft over agressie en agressieloosheid...in hoeverre heb je die mening persoonlijk vanuit de praktijk opgedaan/ beproefd? ( vraag ik mij dan af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laten we maar es kijken naar de oorlog(jes) in onszelf en eigen kring? Daar aan werken heeft invloed in de wereld net zoals een steen in het water steeds grotere kringen maakt. Verbeter de wereld en begin bij jezelf dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben ik helemaal met je eens Margreet, maar ik vind wel dat we oogjes en oortjes open moeten houden en naar beste (niet) weten betrokken kunnen blijven en keuzes maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Betrokken tot op zekere hoogte en voorzover mogelijk. De info die ons bereikt over de wereld is meestal erg gekleurd.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...